Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό του Eurobasket 2022 ήρθε να συμπληρώσει ένα «μαγικό» καλοκαίρι για το ισπανικό μπάσκετ και να πιστοποιήσει πως το πρόγραμμα της συγκριμένης χώρας είναι απόλυτα επιτυχημένο σε όλα τα επίπεδα. Το βράδυ της Κυριακής η «Φούρια Ρόχα» θα έχει κατακτήσει είτε το χρυσό είτε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση, το οποίο θα είναι και το 9ο στις φετινές μπασκετικές διοργανώσεις. Για την ακρίβεια, θα είναι το 9 και στις 9 φετινές διοργανώσεις της FIBA.

Διαβάστε ακόμη: Eurobasket 2022: Η ανάρτηση της Ρούλας Κορομηλά για τον Σρέντερ

Πριν η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο φτάσει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, οι λεγόμενες «μικρές» Εθνικές της χώρας, σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, είχαν καταφέρει να παίξουν στους αντίστοιχους τελικούς και κατ' επέκταση να περάσουν στο λαιμό τους τα αντίστοιχα μετάλλια.

Στα αγόρια, η Ισπανία κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών (U20), χρυσό στο Ευρωπαϊκό Εφήβων (U18), ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Παίδων (U16) και ασημένιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17. Αντίστοιχα, στα κορίτσια, η Ισπανία κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (U20), ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων (U18), ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων (U16) και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA