Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της φετινής Basket League και οι ομάδες αποφάσισαν να αυξηθούν τα ενεργά συμβόλαια των ξένων παικτών που θα έχουν στο ρόστερ τους. Να προστεθεί δηλαδή ένας ακόμη ξένος και να έχουν στο ρόστερ τους πλέον επτά αντί για έξι. Ωστόσο αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τα «ενεργά» ρόστερ τους και τους παίκτες που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στους αγώνες του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Σπανούλης: Ο παίκτης «πέθανε», ο προπονητής γεννήθηκε (φωτογραφίες - βίντεο)

Η πρόταση που ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, που έχει κατατεθεί για γνώμη στην ΕΟΚ και στη συνέχεια θα φτάσει στον υφυπουργό Αθλητισμού, προβλέπει την ύπαρξη 7ου συμβολαίου ξένου παίκτη, ωστόσο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι έξι. Ουσιαστικά προβλέπεται ένα rotation της εξάδας των ξένων τους σε κάθε αναμέτρηση από μία «δεξαμενή» επτά παικτών και να τη δηλώνουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι της αναμέτρησής τους. 

Οι ομάδες που θα έχουν επτά κατατεθειμένα συμβόλαια ξένων παικτών θα έχουν δικαίωμα για δύο αλλαγές στον πρώτο γύρο και τρεις στον δεύτερο. Στις ομάδες που θα έχουν έξι παίκτες θα ισχύσει το σύστημα των τριών αλλαγών στον πρώτο γύρο και τριών στον δεύτερο. Ο συνολικός ανώτατος αριθμός των ξένων που θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε ομάδα σε όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα συνεπώς παραμένει ο 12.

Το θα ισχύει στα play offs

Η συγκεκριμένη τροποποίηση ωστόσο θα ισχύει μόνο στη regular season και όχι στα play offs. Εκεί κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει την εξάδα των ξένων που θα χρησιμοποιήσεις ως και μία ημέρα πριν από την έναρξη της post season. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, να κάνει το ανάλογο rotatuon ανάμεσα στα ενεργά συμβόλαια που έχει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA