Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο ντέρμπι με τον Aρη στην PAOK Sports Arena στην αναμέτρηση για την Basket League. Ο ΠΑΟΚ με 88-66 σημείωσε την πρώτη νίκη της σεζόν έπειτα από τις ήττες στις πρεμιέρες της Basket League και του BCL από το Περιστέρι και την Ντιζόν. Ένα ξέσπασμα στα μέσα της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό για τους «ασπρόμαυρους» να χτίσουν διαφορά ασφαλείας απέναντι στον Άρη που δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό.

Διαβάστε ακόμη: Αννα Κορακάκη - Σκοποβολή: Ασημένιο στο Παγκόσμιο κι «έκλεισε θέση» για τους Ολυμπιακούς

Το καλό ξεκίνημα του Aρη ήταν αποτέλεσμα της ευστοχίας του, αν και ο Καστρίτης δεν είχε ασίστ στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, είχε περισσότερη δημιουργία, δεν είχε όμως σκορ στη ρακέτα. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν 3/4 εύστοχα σουτ πίσω από τα 6μ.75 ενώ ο Τζανόντ Νότε έκανε το 11-17 για τους «κίτρινους». Ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 7-0 και πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γιανίκ Φράνκε (18-17, 7') ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 21-21.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με νέο σερί 7-0 για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά πόντων όταν ο Ντάρκο-Κέλι σκόραρε για τρεις και έκανε το 40-28 στο 17'. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 47-35, κάνοντας μόλις 4 λάθη κόντρα στον Άρη που στηρίχθηκε επιθετικά στις πρωτοβουλίες του Γκούντγουιν. Η τρίτη περίοδος άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Άρη που έκανε επιμέρους σκορ 3-11 και από το εις βάρος του 47-35, μείωσε σε 50-46 με μπροστάρη τον Βασίλη Τολιόπουλο στο 25'. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους (65-50, 30') ενώ ο Χαντς εκτόξευσε τη διαφορά στο +21, κάνοντας το 71-50 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, την ώρα που ο Άρης αδυνατούσε να βρει τον δρόμο για το καλάθι του ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την ύστατη προσπάθεια μειώνοντας σε 73-58 με τον Σανόγκο. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε δυναμικά και έφτασε στη νίκη με 88-66.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 47-35, 65-50, 88-66

ΑΕΚ - Απόλλωνας Πάτρας 83-68

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη Basket League για την ΑΕΚ που επικράτησε με 83-68 του Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό των Ανω Λιοσίων. Με κορυφαίους τους Ακίλ Μίτσελ (20 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 4 κοψίματα) και Κάμερον ΜακΓκριφ (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) η ΑΕΚ έκανε όσα έπρεπε για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα την ώρα που ο Απόλλωνας Πάτρας πλήρωσε τα λάθη (16) και το γεγονός πως οι ψηλοί του φορτώθηκαν με φάουλ από νωρίς.

Σε μία αναμέτρηση που στο ξεκίνημα της είχε πολλά άστοχα σουτ και λάθη, η ΑΕΚ κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να προηγηθεί με εννέα πόντους διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-12) χάρη σε ένα μικρό ξέσπασμα και την κυριαρχία στα ριμπάουντ. Η πατρινή ομάδα προσπάθησε ν’ απαντήσει κι έφτασε σε απόσταση βολής (25-22) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Από κει και έπειτα όμως, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα σημείωσαν μόλις ένα καλάθι, με συνέπεια η ΑΕΚ να φέρει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (37-25), με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας επιθετική αιχμή τον Μίτσελ. Aξίζει να σημειωθεί πώς στα 14:49’’ που έμεινε στο παρκέ στο πρώτο μέρος ο σέντερ της Ένωσης, είχε 11 ριμπάουντ, όσα όλη η ομάδα του Απόλλωνα.

Το πρόβλημα του Απόλλωνα κοντά στο καλάθι, από τη στιγμή που οι ψηλοί του φορτώθηκαν με φάουλ γινόταν ολοένα και πιο μεγάλο. Παρόλ' αυτά, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ξεφύγει τόσο ώστε να βάλει τέλος στην υπόθεση νίκη. Παρά την αστοχία από την περιφέρεια (6/18 στο 30') πάντως, η Ένωση μπήκε στην τελευταία περίοδο έχοντας διψήφια διαφορά (55-44). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έκαναν ό, τι χρειαζόταν, προκειμένου να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας, έχοντας απάντηση στα ξεσπάσματα που επιχειρούσαν οι παίκτες του Απόλλωνα. Αποτέλεσμα για τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη ήταν να φτάσουν σε ακόμα μία νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν..

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 37-25, 55-44, 83-68

Πρώτη νίκη για την Καρδίτσα με απίστευτο buzzer beater

Η Καρδίτσα σημείωσε την παρθενική της νίκη στην Basket League στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στη λίγκα και το έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Μπέιτμον -που είχε αστοχήσει σε τρεις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα- σκόραρε σε «νεκρό χρόνο» πίσω από το κέντρο και έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλούς με 59-57 κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Ροδίτες που στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί στην παράταση, είχαν βολές στα 2,7'' για το τέλος, όμως ο Οζμπορν αστόχησε στη δεύτερη με τον Μπέιτμον να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει με buzzer beater.

Οι γηπεδούχοι, στην ιστορική πρώτη εντός έδρας παρουσία τους στην Basket League, χρειάστηκε να επιστρέψουν από το -14 που έχαναν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και να καλύψουν την μεγάλη αστοχία του πίσω από τα 6,75μ. καθώς τελείωσαν με 5/26 τρίποντα και το 5ο να είναι το νικητήριο. Ο Μπέιτμον τελείωσε με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ντελόριερ είχε 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Πρίτζετ σκόραρε 12 πόντους. Από την πλευρά του Κολοσσού H Hotels πρώτος σκόρερ ήταν ο Οζμπορν με 16 πόντους και είχε και 9 ριμπάουντ, ο Σταρκς σημείωσε 12 πόντους αλλά είχε 6/13 σουτ και 6 λάθη, ενώ 11 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ο Γιαννόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 8-11, 19-31, 40-44, 59-57

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA