Μενού
  • Α-
  • Α+

Καζάνι που βράζει η δυτική ΘεσσαλονίκηΕπεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας αντιεξουσιαστών στην οδό Λαγκαδά. Καθώς η πορεία κινούνταν προς την οδό Εγνατία άρχισε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Διαβάστε ακόμη: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μαθήτρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο σχολείο - «Δεν θα γίνει το παιδί μου νέος Φύσσας» λέει η μητέρα της

Υπενθυμίζεται ότι δύο συγκεντρώσεις είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη, στη σκιά των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη, ύστερα από σχετικό κάλεσμα. Ως απάντηση, μέλη συλλογικοτήτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς απηύθυναν κάλεσμα σε αντιφασιστική κινητοποίηση, με σημείο συγκέντρωσης το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Η οδός Λαγκάδα, στο σημείο αυτό, είναι κλειστή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η αστυνομία βρισκόταν από νωρίς σήμερα επί ποδός, καθώς πραγματοποιούσε όλη την ημέρα περιπολίες, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων σε Σταυρούπολη και Εύοσμο.  Έκτροπα και καταστάσεις βίας και ανομίας εξακολουθούν να συμβαίνουν σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκης, με μαθητές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA