Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Πρωτοδικείο έφτασαν λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Παρασκευής (18/3) για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που κατηγορείται για βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη με το σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Εβελίνα Παπούλια, η Ζέτα Δούκα κι ο Σπύρος Μπιμπίλας. Αντιθέτως, όπως αναμενόταν δεν παρίσταται ο κατηγορούμενος ηθοποιός, καθώς όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είναι επιβαρυμένη η υγεία του, έχει χάσει πολλά κιλά και δεν μπορεί να σταθεί, ωστόσο, είπε ότι αν η Εδρα διατάξει να παραστεί, θα το κάνει, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάει με αναπηρικό αμαξίδιο. Για την υπόθεση αναμένεται να εξεταστούν περίπου 10 μάρτυρες.

Διαβάστε ακόμη: Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης, Πέτρος Φιλιππίδης στο ίδιο κελί του Κορυδαλλού

Οπως αναφέρεται στο βούλευμα που εξέδωσε για την παραπομπή του ηθοποιού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αποφαίνεται ότι ο κατηγορούμενος «εκμεταλλευόμενος την θέση ισχύος, το εγνωσμένο κύρος και την καταξίωση του στο χώρο, όντας ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης επιδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του με αφορμή την λήψη βιογραφικών, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας...»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του , όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA