Ένας άντρας εθεάθη τις πρώτες πρωινές ώρες να σκαρφαλώνει ένα από τα ψηλότερα κτήρια του Λονδίνου χωρίς εξοπλισμό!

Ο σύγχρονος «Spiderman» ήθελε ν' ανεβεί στον 95ο όροφο του ουρανοξύστη Σαρντ, ο οποίος φτάνει τα 309 μέτρα σε ύψος.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο αναρριχτής είχε φτάσει κοντά στην κορυφή και ότι σκαρφάλωσε χωρίς να χρησιμοποιήσει σχοινιά.

Η αστυνομία δήλωσε ότι τον κατηύθυνε να εισέλθει στο κτήριο και ότι αφέθηκε ελεύθερος και δεν έγινε σύλληψη.

Πάντως το όλο εγχείρημα εγείρει ερωτήματα ασφαλείας, αφού ο άντρας κατάφερε να σκαρφαλώσει σ' ένα από τα πιο διάσημα κτήρια της πόλης χωρίς να τον καταλάβει κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία κλήθηκε στις 5.15 το πρωί μετά από αναφορές ότι κάποιος κάνει αναρρίχηση και σκαρφαλώνει στο Σαρντ.

Το Σαρντ ανήκει σε εταιρία από το Κατάρ και είναι ένα από τα σημεία του Λονδίνου που προσελκύει αρκετούς τουρίστες, καθώς εντός του υπάρχουν γραφεία, εστιατόρια, εμπορικό κέντρο και πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ έχει και καταπληκτική θέα, αφού μπορεί να δει κανείς σχεδόν όλο το Λονδίνο.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που κάποιος προσπαθεί να σκαρφαλώσει τον ουρανοξύστη, το 2017, το είχε πραγματοποιήσει o youtuber αναρριχτής «CassOnline».

Επίσης το 2013 μία ομάδα ακτιβιστών της «Greenpeace», ανέβηκε στο κτήριο για να διαμαρτυρηθεί στην εξόρυξη στην Ανταρκτική, ενώ το Σαρντ κέρδισε με απόφαση δικαστηρίου ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Άλεν Ρόμπερτ του αναρριχτή που έχει το παρατσούκλι «Γάλλος Spiderman», για να τον σταματήσει από το να σκαρφαλώσει τον ουρανοξύστη.

Πηγή: Dailymail