Φίλος της Βρετανίδας, μιλώντας στη Sun, ισχυρίζεται πως οι Κύπριοι αστυνομικοί την εξανάγκασαν να αποσύρει την καταγγελία της, στερώντας της το δικαίωμα δικηγόρου και απειλώντας την πως αν δεν το κάνει, θα συλλάβουν όλους τους φίλους της!

Ο φίλος της κοπέλας ισχυρίστηκε πως η νεαρή του έστειλε το εξής μήνυμα ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, πριν τη σύλληψή της: «Είναι τρελό, δεν με αφήνουν να μιλήσω σε κανέναν. Ειλικρινά, με έκαναν να υπογράψω ψέμματα. Νομίζουν ότι είναι συνωμοσία και απειλούν να βγάλουν διεθνές ένταλμα και να σας συλλάβουν όλους»! 

Η 19χρονη βρίσκεται υπό κράτηση και θα δικαστεί στις 7 Αυγούστου. Εκ μέρους του δικαστηρίου αναφέρθηκε ότι η 19χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, με την προβλεπόμενη ποινή να αφορά σε φυλάκιση ενός έτους ή σε χρηματικό πρόστιμο. 

Η 19χρονη αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι έκανε ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό, αφού υπήρχαν βίντεο που έδειχαν ότι δεν υπήρξε βιασμός ενώ η ίδια στο παρελθόν είχε κάνει παρόμοια καταγγελία, για να εισπράξει ασφάλεια. 

Η 19χρονη παραδέχθηκε τελικά ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς τουρίστες έγινε με τη θέλησή της. Εξήγησε, όμως, ότι όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι από τους Ισραηλινούς βιντεογραφούσαν την ώρα της σεξουαλικής πράξης, η ίδια ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη, γι’ αυτό και αποφάσισε να τους καταγγείλει στην Αστυνομία για να πάρει εκδίκηση.

Ένας από τους κατηγορούμενους, ο Yona Golub, δηλώνει στη Daily Mail, ότι μία selfie ανάγκασε τη 19χρονη να παραδεχτεί τα ψέματά της, γιατί είναι τραβηγμένη την ώρα που υποτίθεται ότι δέχτηκε την επίθεση.

Ο 18χρονος Yona λέει ότι η επίμαχη selfie είναι ο μοναδικός λόγος που κατάφερε να επιστρέψει στο Ισραήλ και δεν βρίσκεται σε κάποια φυλακή της Κύπρου, αντιμέτωπος με βαριά ποινή.