«Δεν είχα καμία επιθυμία να γιορτάσω τα 60α μου γενέθλια. Η κατάσταση είναι τραγική και 112 νεκροί περιμένουν να ταφούν. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση σε ολόκληρη την περιφέρεια» τόνισε ο δήμαρχος της πόλης που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού Covid-19.

«Εκείνη την εποχή δεν ήξερα τι συνέβαινε. Ο πρώτος ασθενής στην Ιταλία προσβλήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Αν ο ιός κυκλοφορούσε ήδη, οι 40.000 οπαδοί που πήγαν στο στάδιο Σαν Σίρο για το παιχνίδι Αταλάντα - Βαλένθια μολύνθηκαν. Κανείς δεν ήξερε ότι ο ιός κυκλοφορούσε ήδη μεταξύ μας. Πολλοί παρακολούθησαν το παιχνίδι σε ομάδες και υπήρχαν πολλές επαφές εκείνο το βράδυ. Ο ιός πέρασε από τον έναν στον άλλον. Ήταν μια βιολογική βόμβα» σημείωσε.

«Έχετε δει όλα τα φέρετρα που μεταφέρονται από το στρατό; Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει στο σπίτι και στις κατοικίες, πολλές φορές επειδή δεν υπάρχει χώρος στα νοσοκομεία και άλλες φορές οι συγγενείς προτιμούν να μένουν οι άνθρωποι στο σπίτι γιατί δεν ξέρουν αν θα τους ξαναδούν» τονίζει ο Δήμαρχος του Μπέργκαμο.