«Αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη (…) αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά (…) εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου. Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο», αναφέρει η κυρία Τσαλικιάν. 

Παράλληλα χαρακτηρίζει την απόφαση του δικαστηρίου «ολοκληρωτικό χτύπημα» και σχολιάζει πως «το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι».

Η κυρία Τσαλικιάν καλεί την κοινωνία να δείξει «με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Η δήλωση της Τζίνας Τσακιλιάν:

Της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν  

(Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία, το νομικό και δικαστικό κόσμο η απαράδεκτη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση Σαραλιώτη, η μητέρα του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου αισθάνεται  την ανάγκη να διατυπώσει τις παρακάτω σκέψεις): 

Το παιδί μου δολοφονήθηκε από ένα στυγερό δολοφόνο και από τον αδίστακτο συνεργάτη του. 

Αλλά το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους με συκοφαντίες, που αν και καταρρίφθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονία, συνέχισαν να επαναλαμβάνονται. 

Έχω υποφέρει πολλά και έχω υποστεί όλες αυτές τις δολοφονίες του παιδιού μου και αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη από τους δολοφόνους και τους συκοφάντες υποστηρικτές τους, αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά και να με ακούσει ολόκληρη η κοινωνία: «Εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου». Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο.

Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι.

Το άδικο όμως δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

«Επιβραβεύεται η δολοφονική αστυνομική βία»: Ο Νίκος Ρωμανός για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Για «πολιτική απόφαση» που «οπλίζει τη σφαίρα στη θαλάμη των ένοπλων φρουρών της έννομης τάξης» κάνει λόγο σε κείμενό του ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας τον Δεκέμβριο του 2008, με αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως αναφέρει ο παιδικός φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η «προκλητική ποινή των 13 ετών στον Κορκονέα και η αθώωση του Σαραλιώτη που επιφύλαξε το εφετείο της Λαμίας στους μπάτσους – δολοφόνους ήταν μια πολιτική απόφαση με όλη την σημασία της λέξης. Μια απόφαση που επιβραβεύει την δολοφονική αστυνομική βία ακόμα και αν στρέφεται ενάντια σε νεολαίους».

Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες στο κείμενο αναφέρεται στις δολοφονίες Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ την δεκαετία του '80 και στο σύνθημα «Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».

Κάνει λόγο για «υποκρισία» και «πολιτική χυδαιότητα» της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζει πως για την αποφυλάκιση ευθύνεται ο νέος Ποινικός Κώδικας «όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις καμία σχέση δεν έχουν με ποινικούς κώδικες αλλά με την ουσία του κράτους».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι ο ίδιος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια για τους εμπρησμούς στα προσωπικά οχήματα του Παπαντωνίου: «Προφανώς τα καμένα αμάξια του χρήζουν αυστηρότερης ποινικής αντιμετώπισης από μια κρατική δολοφονία στον μαγικό κόσμο της αστικής δημοκρατίας με τον απεριόριστο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».