Από την πυρκαγιά υπέστησαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα δύο αλλοδαπές γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι διασωληνωμένη στο Αττικό Νοσοκομείο, ένω ένας άνδρας υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Όπως έγραφε ήδη από χθες το Reader.gr, οι αξιωματικοί θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για προσπάθεια εμπρησμού του ξενοδοχείου και ερευνούν πλέον ποια είναι τα κίνητρα, προκειμένου να φτάσουν στους δράστες και να φωτίσουν την υπόθεση.

Από την αυτοψία στο χώρο διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο εστίες στον πρώτο όροφο, η μία μέσα σε δωμάτιο και η άλλη στο διάδρομο, ενώ η τρίτη στον διάδρομο του 2ου ορόφου. Και στα τρία σημεία βρέθηκαν καμένα πλαστικά μπιτόνια, ενώ άλλα δύο άθικτα βρέθηκαν στον διάδρομο του 2ου ορόφου. Στον ίδιο όροφο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έχει γίνει προσπάθεια εμπρησμού και μέσα σε δύο δωμάτια, με εύφλεκτο υγρό στα κρεβάτια, αλλά για άγνωστο λόγο η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις.

Και οι άλλες εστίες δεν ήταν μεγάλες και σβήστηκαν γρήγορα από την Πυροσβεστική, αλλά υπήρξε πολύς καπνός που «έπνιξε» το ξενοδοχείο.

Οι οικονομικές διαφορές και η δικαστική διαμάχη ιδιοκτητών-ενοικιαστών

Ιδιοκτήτες και ενοικιαστές βρίσκονταν σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι χθες Πέμπτη είχε πάει στο ξενοδοχείο δικαστικός επιμελητής για να επιδώσει έξωση στους ενοικιαστές. Αυτό, καθώς φέρονται να χρωστούν αρκετά χρήματα στους ιδιοκτήτες, που επιθυμούν να πουλήσουν το κτήριο.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας μέχρι τώρα έχουν πάρει καταθέσεις για την υπόθεση από περισσότερα από 25 άτομα, ενώ έκαναν και δεύτερη αυτοψία σήμερα στο χώρο, αναζητώντας και οπτικό υλικό από κάμερες, που θα μπορούσε να βοηθήσει το έργο της προανάκρισης.