Ο Κώστας Τασούλας αφού διάβασε στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απόφαση για την εκλογή της, τόνισε ότι η υποψηφιότητά της συγκέντρωσε ευρύτατη συναίνεση.

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βούλης και επειτα από σχετική ομότιμη απόφαση του Κοινοβουλίου, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω την εκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η πρόταση της ΚΟ ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έτυχε ευρύτατης αποδοχής 261 ψήφων».

«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνω»

Η κυρία Σακελλαροπούλου αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τασούλα για τα θερμά του λόγια, διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνει.

«Σας ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα που μου μεταφέρετε και τα ευγενικά λόγια που το συνοδεύετε. Παρακαλώ να διαβιβάσετε τις ευχαριστίες μου για την τιμή. Δεσμεύομαι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα και σε συνεργασία με το Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας τη μεγίστη δυνατή συναίνεση.

Η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση και τη βελτίωση της θέσης της είναι η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα, επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου».

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη από τη Βουλή, με 261 ψήφους, Πρόεδρος της Δημοκρατίας.