Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τη θέσπιση του απαιτούμενου ρυθμιστικού πλαισίου της τηλεργασίας ξεκινά ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων των κοινωνικών εταίρων για την κατάρτιση της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Εργασίας έχει εντάξει στις διατάξεις του επικείμενου εργασιακού νομοσχεδίου που θα φέρει στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, μόνιμες παρεμβάσεις οι οποίες θα διευκολύνουν την άσκηση εξ αποστάσεως εργασίας για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και μετά το τέλος της πανδημίας, καθώς το 90% των εργαζομένων θα προτιμούσαν να εργάζονται από το σπίτι τους, τουλάχιστον κάποιες μέρες της εβδομάδας, ενώ και οι εργοδότες δεν...καλοβλέπουν την ιδέα του να δουλεύουν πολλά άτομα σε ένα κτίριο ταυτόχρονα.

Η ΓΣΕΕ απέστειλε ήδη προς τις εργοδοτικές οργανώσεις την αναλυτική πρότασή της για την τηλεργασία, μαζί με το αίτημα για τη νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος αποσύνδεσης από τα τεχνολογικά μέσα πληροφοριών και επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται στην εξ αποστάσεως απασχόληση.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΓΣΕΕ, η τηλεργασία είναι επιτρεπτή μόνο εφόσον το σύστημα εφαρμογής τηλεργασίας ρυθμίζεται από συλλογική σύμβαση εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα στο Insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA