Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 6 εκατομμύρια  ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της 10ης αξιολόγησης.

Με την πανδημία να επιμένει και το lockdown να έχει δυσκολέψει το έργο της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις εμπορικές τιμές, το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να «παγώσει» τον ΕΝΦΙΑ στα περσινά επίπεδα. Δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ του 2021 να υπολογιστεί με τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο με αυτόν που κατέβαλαν για το 2020 εάν δεν έχουν αλλαγές στην περιουσιακή ή εισοδηματική τους κατάσταση ενώ αναβάλλεται για το 2022 η νέα μείωση του φόρου 8% κατά μέσο όρο για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση με την ενεργοποίηση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε 3.000 νέες περιοχές σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA