Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι εντάσσονται στις αναστολές συμβάσεων Μαΐου

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων Μαΐου - Ποιοι μπορούν να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ

Πολίτες περπατούν σε εμπορικό δρόμο της Νέας Σμύρνης (πηγή: Eurokinissi)
Πολίτες περπατούν σε εμπορικό δρόμο της Νέας Σμύρνης (πηγή: Eurokinissi)

Ξεκίνησαν την Πέμπτη (6/5) οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων του Μαΐου, ωστόσο χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν εκτός του επιδόματος των 534 ευρώ καθώς κάποιοι κλάδοι εξαιρούνται από τις λίστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, μένουν εκτός του μέτρου χιλιάδες εργαζόμενοι καθώς περισσότεροι από 400 ΚΑΔ είναι εκτός της λίστας των ανοιχτών πληττόμενων επιχειρήσεων από τον κορονοϊό όπως η βιομηχανία (με κάποιες εξαιρέσεις) και το χονδρεμπόριο.

Οι αναστολές του Μαΐου προχωρούν με δύο κριτήρια επιλεξιμότητας. Αφενός με το κριτήριο της μερικής απασχόλησης και αφετέρου με το κριτήριο του τζίρου. Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ:

Ποιοι μένουν εκτός αναστολών

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς εκτός των αναστολών του Μαΐου θα μείνουν όσοι υπάλληλοι προσελήφθησαν στην εργασία τους από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Ακόμα δε θα μπουν σε αναστολή και οι μερικώς απασχολούμενοι κάτω των 16 ωρών την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο που λειτουργούν χωρίς περιορισμούς ή με ραντεβού και δεν πληρούν τα κριτήρια τζίρου. Το ίδιο ισχύει και για εργαζόμενους σε τουρισμό και μεταφορές που οι επιχειρήσεις που απασχολούνται δεν πληρούν τα κριτήρια τζίρου. 

Να τονιστεί πως οι κλειστές επιχειρήσεις που λειτουργούν με την μέθοδο του click away θα έχουν πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών χωρίς κριτήρια τζίρου. Τέλος, εκτός θα μείνουν και οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που οι ΚΑΔ τους βγαίνουν από τις λίστες των πληττόμενων επιχειρήσεων.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#επιδ