Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Οι 6 κατηγορίες που μένουν εκτός των πληρωμών Ιουνίου

Το σύνολο των συνταξιούχων στην Ελλάδα ωστόσο προσεγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία θα μείνει εκτός «νυμφώνος» όσον αφορά τουλάχιστον αυτό τον κύκλο των αναδρομικών.

Παρά το γεγονός η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των αναδρομικών συνταξιούχων έχει ξεκινήσει., Δεν θα δουν όλοι χρήματα στους λογαριασμούς τους. Συγκεκριμένα έξι κατηγορίες συνταξιούχων σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα μένουν εκτός της επικείμενης πληρωμής του e-ΕΦΚΑ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και αναμένεται να πληρωθούν αργότερα, δηλαδή εντός Ιουλίου, Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Φορολογικές δηλώσεις: Οδηγός από την ΑΑΔΕ για να συμπληρώσουν δηλώσεις οι φορολογούμενοι

Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά που απορρέουν από τον νόμο Βρούτση του Φεβρουαρίου του 2020 και τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων αφορούν συνολικά 200.000 παλαιούς και νέους συνταξιούχους που έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 χρόνια και δεν διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Το σύνολο των συνταξιούχων στην Ελλάδα ωστόσο προσεγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία θα μείνει εκτός «νυμφώνος» όσον αφορά τουλάχιστον αυτό τον κύκλο των αναδρομικών, καθώς είναι πιθανό μελλοντικά να υπάρχουν και άλλοι που συνδέονται με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ (δώρα, επικουρικές).

Αναλυτικά οι συνταξιούχοι που δεν θα λάβουν αναδρομικά εντός Ιουνίου είναι:

  • Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης - Δεν δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις και αναδρομικά από τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης
  • Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά (π.χ. έως 50 ευρώ) - Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις στην τσέπη και αναδρομικά από τους συντελεστές αναπλήρωσης αλλά θα τα λάβουν σε δεύτερο χρόνο εντός Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου, αν όχι τέλη Ιουλίου.
  • Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και διατηρούν προσωπική διαφορά μεγάλου ύψους (π.χ. πάνω από 100 ευρώ) - Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις από τους συντελεστές αναπλήρωσης αλλά θα είναι μόνο λογιστικές με συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά, γι αυτό και δεν έχουν να περιμένουν αναδρομικά.
  • Οι συνταξιούχοι Δημόσιου τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 και έως 1η Οκτωβρίου 2019 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά (π.χ. έως 50 ευρώ) - Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις στην τσέπη και αναδρομικά από τους συντελεστές αναπλήρωσης. Θα λάβουν στις 29 Ιουνίου μόνο την αύξηση που δικαιούνται και θα πρέπει να περιμένουν τον Ιούλιο για τα αναδρομικά.
  • Οι συνταξιούχοι Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 και έως τις 31/12/2018 και διατηρούν προσωπική διαφορά σημαντικού ύψους - Οι αυξήσεις τους θα συμψηφιστούν με την προσωπική τους διαφορά οπότε δεν έχουν να περιμένουν αναδρομικά ή αυξήσεις στην τσέπη.
  • Οι συνταξιούχοι Δημόσιου που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά - Έχουν ήδη λάβει την σύνταξη τους αυξημένη με βάση τους νέους συντελεστές.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Αναδρομικά #συνταξιούχοι #συντάξεις #πληρωμές