Μενού
  • Α-
  • Α+

Απολύτως επιτυχημένη χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την πορεία των νομοθετικών ρυθμίσεων παροχής φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση φυσικών και νομικών προσώπων με φορολογική κατοικία στο εξωτερικό, καθώς όπως είπε το πρώτο εξάμηνο του 2021 έχουν υποβάλει ήδη αίτηση μεταφοράς της φορολογικής κατοικίας τους στην Ελλάδα 204 συνταξιούχοι και 167 εργαζόμενοι και ατομικές επιχειρήσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα οι 20 αιτήσεις συνταξιούχων στο πρώτο σχήμα αυξήθηκαν στις 57 στο δεύτερο και έχουν ήδη βεβαιωθεί 10 εκατομμύρια ευρώ φόροι «που δεν θα παίρναμε διαφορετικά», επισήμανε. Ενώ από τους 8 συνταξιούχους το 2020, το 2021 οι αιτήσεις ανέρχονται ήδη στις 204. Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφει σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών και η κυβερνητική πρωτοβουλία για την προσέλκυση αλλοδαπών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό το 2020 εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, μέσω του προγράμματος μεταφοράς της φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα με υπαγωγή τους σε ειδικό τρόπο φορολόγησης εισοδήματος για 7 φορολογικά έτη.

Εργαζόμενοι ζητούν μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, είπε πως για φέτος έχουν υποβληθεί ήδη 167 αιτήσεις. Από αυτές οι 113 αφορούν μισθωτούς, οι 39 ελεύθερους επαγγελματίες και οι 15 ατομικές επιχειρήσεις.

«Μέσα από αυτά τα σχήματα άρα είδαμε στην πράξη πως μπορεί να επωφεληθεί η ελληνική οικονομία. Σε λιγότερο από 1 χρόνο πάνω από 500 περιπτώσεις πολιτών, επενδυτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών και Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό, έχουν ήδη κάνει αιτήσεις για μεταφορά φορολογικής έδρας στην Ελλάδα.  Προβαίνουμε στις αναγκαίες αναπροσαρμογές για προσέλκυση ακόμα περισσότερων προσώπων από το εξωτερικό», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την απήχηση των νέων φορολογικών κινήτρων «εξαιρετικά ενθαρρυντική» και κατέληξε πως: «Η Ελλάδα ξεπερνάει την κρίση με σχέδιο κι αυτοπεποίθηση. Ανακάμπτει κι αναπτύσσεται και είναι ανοιχτή σε επενδύσεις εγχώριες και ξένες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA