Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλά είναι τα φετινά εμπόδια στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με αποτέλεσμα οι πιθανότητες παράτασης στις καταληπτικές ημερομηνίες που μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους να είναι ιδιαίτερα αυξημένες. 

Διαβάστε επίσης: ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για για 5.000 ανέργους 30 ετών και άνω

Εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τους κωδικούς του Ε1, γιατί δεν έχουν λάβει καμία βεβαίωση για τα ακριβή ποσά που εισέπραξαν ως επίδομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την ΑΑΔΕ να έχουν υποβληθεί μόλις 1.959.260 εκατ. φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατομμυρίων.

Η πρώτη καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι η 27η Ιουλίου. Όσοι αποφασίσουν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση στο τέλος του Αυγούστου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πρώτη δόση θα είναι διπλή και θα πρέπει να πληρωθεί εντός του Αυγούστου.

Αντίθετα όσοι υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση μέχρι και το τέλος Ιουλίου θα αποπληρώσουν τον φόρο κανονικά σε 8 δόσεις έως και το Φεβρουάριο.

Πρόβλεψη υπάρχει και για εφάπαξ καταβολή του φόρου, με τους φορολογούμενους να έχουν κέρδος 3% υπό την προϋπόθεση να εξοφλήσουν το εκκαθαριστικό τους έως και το τέλος Ιουλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA