Μενού
  • Α-
  • Α+

Νεκρός είναι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ πέθανε ανακοπή καρδιάς στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος εντοπίστηκε νεκρός από τη σύζυγό του στο γραφείο του στο Κρυονέρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ. Οταν εντοπίστηκε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, δεν είχε τις αισθήσεις του και γι' αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στον Κωνσταντίνο Μίχαλο έγινε προσπάθεια ανάνηψης αλλά δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. 

Διαβάστε ακόμηΦωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά στο εργοσάσιο του και είχε άμεση επικοινωνία με την Πυροσβεστική, προκειμένου να ενημερώνει για τα υλικά που είχε το εργοστάσιο.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Γεννήθηκε το 1960 και ήταν γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex (Μ. Βρετανίας) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics. 

Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Ανάπτυξης. Την περίοδο 2005 - 2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ. Τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηριων Ελλάδος). Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. "Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε." από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017. Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε., της οποίας αποτέλεσε συνδιαχειριστής της.