Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράταση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ και για το 2021 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων  που επλήγησαν από τη φωτιά στο Μάτι το 2018 και συνολικά των πυρόπληκτων εκείνης της περιόδου στην Ανατολική Αττική και την Κορινθία, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή. Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε απαλλαγή για τα έτη 2018 – 2020 και η κυβέρνηση με τη νέα διάταξη επεκτείνει το μέτρο και για την τρέχουσα χρονιά.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο Μάτι: Ηταν η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά του 21ου αιώνα παγκοσμίως

Πιο αναλυτικά, παρατείνονται για το έτος 2021 (ίσχυε για τα έτη 2018 – 2020) η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται:

  • σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τις οποίες έπληξαν οι πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις για τους ιδιοκτήτες αυτών. 
  • Ομοίως, παρατείνεται και για το 2021, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα δικαιώματα επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των θανόντων εξαιτίας των ανωτέρω πυρκαγιών.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 για τα νομικά ή νομικές οντότητες καθώς και για τα φυσικά πρόσωπα μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2021, από την 27η Αυγούστου 2021 που ισχύει. Ο τρόπος καταβολής του φόρου τροποποιείται αντίστοιχα και οι 2 πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι  17/9/2021, η τρίτη δόση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και η κάθε μια από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημερών των 5 επόμενων μηνών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA