ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/09/2021 21:21

Γονική παροχή: Καταργείται από 1η Ιανουαρίου 2022 ο φόρος

 «Από 1/1 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000€. Μία ακόμη επιβάρυνση γίνεται παρελθόν» είπε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στη ΔΕΘ ανακοινώνοντας φοροελαφρύνσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γονική παροχή: Καταργείται από 1η Ιανουαρίου 2022 ο φόρος
Ακίνητα στην Αθήνα (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στο πακέτο των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις, ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022, καταργείτε ο φόρος για την γονική παροχή, μέτρο που αφορά χιλιάδες οικογένειες. «Από 1/1 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ. Μία ακόμη επιβάρυνση γίνεται παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και άλλες φοροελαφρύνσεις:

  • Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Μειώνεται ως και 50% ανάλογα με την απώλεια τζίρου η αποπληρωμή των επιστρεπτέων, ενώ επεκτείνεται για τρεις ακόμα μήνες η επιδότηση δανείων του προγράμματος Γέφυρα.
  • Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση.
  • Μειώνεται αμέσως στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου.
  • Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%. Το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΦΟΡΟΣ ΔΕΘ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ