Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ επιλέγουν τις υπηρεσίες πληρωμών μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ως ασφαλέστερο και πιο βολικό τρόπο διαχείρισης χρημάτων, η βιομηχανία των κινητών πορτοφολιών συνεχίζει να ανθεί. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η BlockArabia.com, η αξία των συναλλαγών στον τομέα πληρωμών μέσω κινητών POS αναμένεται να φτάσει τα 2,48 τρισ. δολάρια το 2021, μια τεράστια αύξηση 481 δισ. δολαρίων σε ένα χρόνο.

Η παγκόσμια στροφή προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά δημιούργησε έναν τεράστιο χώρο για τα κινητά πορτοφόλια. Τα τελευταία χρόνια, αυτά έγιναν πολύ δημοφιλή στις αναπτυγμένες χώρες μεταξύ καταναλωτών με γνώσεις και ευχέρεια στη χρήση της τεχνολογίας. Παρείχαν επίσης πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συναλλαγές για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε αγορές που δεν έχουν αναπτυγμένα τραπεζικά συστήματα.

Ωστόσο, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να αμφισβητούν την ασφάλεια της χρήσης τραπεζογραμματίων εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, ολόκληρος ο τομέας των κινητών πορτοφολιών γνώρισε άνευ προηγουμένου ανάπτυξη. ‘Ερευνα της Statista έδειξε ότι η αξία των συναλλαγών στο τμήμα πληρωμών POS για κινητά αυξήθηκε κατά 67% πέρυσι, ανεβαίνοντας από το 1,19 τρισ. δολάρια σε πάνω από 2 τρισ.

Το 2021, ολόκληρη η αγορά αναμένεται να αυξηθεί κατά άλλο 24% και να αγγίξει σχεδόν τα 2,5 τρισ. δολάρια. Επιπλέον, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι πληρωμές με πορτοφόλι το κινητό τηλέφωνο αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται κατά μέσο όρο 20% ετησίως τα επόμενα χρόνια και να φτάσουν τα 3,51 τρισ. δολάρια μέχρι το 2023.

H Ευρώπη, με το Ηνωμένο Βασίλειο ως την κορυφαία αγορά, πρόκειται να δει ακόμη πιο εντυπωσιακή ανάπτυξη της αγοράς των mobile wallets. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι πληρωμές μέσω κινητού στις ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να αυξηθούν κατά 67% στα 590,4 δισ. δολάρια το 2023, έναντι 352,9 δισ. δολαρίων το 2021.

Η έρευνα της Statista έδειξε ότι ο αριθμός των χρηστών που χρησιμοποιούν πορτοφόλια στο κινητό τους για να κάνουν πληρωμές αυξήθηκε επίσης μετά την πανδημία και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έντονα τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Insider

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA