ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/10/2021 14:24

Σταϊκούρας: Επαναφέρουμε τη χώρα σε καθεστώς κανονικότητας

Η πρόωρη αποπληρωμή του δανείου προς το ΔΝΤ επιβεβαιώνει σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών ότι η Ελλάδα επιστρέφει σε καθεστώς κανονικότητας

Σταϊκούρας: Επαναφέρουμε τη χώρα σε καθεστώς κανονικότητας
Χρήστος Σταϊκούρας (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική κανονικότητα, επιβεβαιώνει η πρόωρη αποπληρωμή του δανείου προς το ΔΝΤ». Αυτό σημείωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι η πρόωρη αποπληρωμή θα εξοικονομήσει για τα δημόσια ταμεία 228 εκατομμύρια ευρώ.

«Η αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ ξεκίνησε με κυβέρνησης της ΝΔ και θα ολοκληρωθεί από αυτή», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Όπως είπε η χώρα έχει πληρώσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 2,7 δις ευρώ το 2019, 3,3 δις ευρώ το 2021 και αναμένεται μια ακόμα δόση εντός του 2022 ύψους 1,8 δις ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα ανεργίας: Εκτός θα μείνουν 80.000 εργαζόμενοι σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ - Οι δικαιούχοι

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί, ώστε να ξεκινήσει την αποπληρωμή των διμερών δανείων που έχει συνάψει με άλλες χώρες στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2010, τα οποία όπως είπε, είναι ακριβότερα και πιο ασταθή.

«Επαναφέρουμε τη χώρα σε καθεστώς κανονικότητας, τονώνουμε την αξιοπιστία της, ισχυροποιούμε το κύρος της και ενισχύουμε την εμπιστοσύνη στην οικονομία», κατέληξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΝΤ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ