Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς απάντηση απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Χωρίς να υπάρχει ουσιαστική λύση και με ευχολόγια για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ - Μέτωπο από Μέρκελ, Ρούτε και Μάρτιν κατά της πρότασης για κοινή πολιτική προμήθειας του φυσικού αερίου

Πηγή: Getty Images
Πηγή: Getty Images

Χωρίς να δοθεί ουσιαστική απάντηση στην ενεργειακή κρίση η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έμεινε στα... ευχολόγια και παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στο Συμβούλιο των Υπουργών Εμπορίου και Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη (26/10). Οι όποιες αποφάσεις (εάν και εφόσον παρθούν εκεί) θα ξανασυζητηθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο!

Ουσιαστικά αυτό που... αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής είναι πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόσουν τα μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών που προτείνει η Κομισιόν (στην Ελλάδα ήδη εφαρμόζονται) και αναφέρει πως για την ώρα θα πρέπει να στηριχθούν στην υπάρχουσα «εργαλειοθήκη» προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές ενστάσεις για μια κοινή πολιτική προμήθειας φυσικού αερίου που πρότειναν Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία είχαν: η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ολλανδός Μαρκ Ρούτε και ο Ιρλανδός Μίκαελ Μάρτιν.

Image
Το κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Σύνοδος Κορυφής #Ευρωπαϊκή Ένωση #ενέργεια #φυσικό αέριο

Best of Internet