Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς να δοθεί ουσιαστική απάντηση στην ενεργειακή κρίση η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έμεινε στα... ευχολόγια και παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στο Συμβούλιο των Υπουργών Εμπορίου και Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη (26/10). Οι όποιες αποφάσεις (εάν και εφόσον παρθούν εκεί) θα ξανασυζητηθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο!

Ουσιαστικά αυτό που... αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής είναι πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόσουν τα μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών που προτείνει η Κομισιόν (στην Ελλάδα ήδη εφαρμόζονται) και αναφέρει πως για την ώρα θα πρέπει να στηριχθούν στην υπάρχουσα «εργαλειοθήκη» προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές ενστάσεις για μια κοινή πολιτική προμήθειας φυσικού αερίου που πρότειναν Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία είχαν: η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ολλανδός Μαρκ Ρούτε και ο Ιρλανδός Μίκαελ Μάρτιν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA