ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/11/2021 12:39

Τέλη κυκλοφορίας: Ανοίγει η πλατφόρμα myCar - Παραδείγματα με τα ποσά που θα πληρώσουν οι οδηγοί

Με βάση τα κυβικά για τα παλαιότερα οχήματα και με την εκπομπή ρύπων για τα νεότερα, υπολογίζονται και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας που θα μπορούν να πληρωθούν μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «myCar»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τέλη κυκλοφορίας: Ανοίγει η πλατφόρμα myCar - Παραδείγματα με τα ποσά που θα πληρώσουν οι οδηγοί
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Θέμα χρόνου είναι πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ ώστε να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να είναι στον «αέρα» μέσα στις επόμενες ώρες. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα κληθούν να πληρώσουν ποσά αντίστοιχα με τα περσινά καθώς δεν αλλάζει ούτε το ύψος των τελών κυκλοφορίας ούτε η λογική του διαχωρισμού ανά κυβισμό για τα παλιότερα οχήματα και με βάσει τους ρύπους που εκπέμπουν για τα νεότερα.

Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας θα περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. για την πληρωμή τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σκανάροντας τον κωδικό QR, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα τα τέλη κυκλοφορίας μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο.

Παράλληλα, όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας στις τράπεζες. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Τέλη κυκλοφορίας: Τα ποσά που αντιστοιχούν στα οχήματα

Και φέτος το ποσό των τελών κυκλοφορίας εξαρτάται είτε από τα κυβικά του κινητήρα για να οχήματα με έτος ταξινόμησης ως και το 2010, είτε με βάση την εκπομπή ρύπων για τα νεότερα μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΑΔΕ MYCAR ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ TAXISNET
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ