Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τηλεργασία: Τέλος για τους εργαζόμενους η υποβολή αποτελέσματος self test

Δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση υποβολής από τον εργαζόμενο σε τηλεργασία αποτελέσματος self test - Οι αλλαγές στη διαδικασία που πρέπει να γνωρίζουν οι εργοδότες, αλλά και οι εργαζόμενοι

Γυναίκα που εργάζεται από το σπίτι (πηγή: Shutterstock)
Γυναίκα που εργάζεται από το σπίτι (πηγή: Shutterstock)

Αλλαγές σχετικά με την τηλεργασία δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας. Στο πλαίσιο των νέων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στο σύνολο της Επικράτειας, όπως αυτά προσδιορίζονται κάθε φορά στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των γενικών μέτρων, δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία.

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε και νέα απόφαση, σύμφωνα με την οποία καταργείται η υποχρέωση υποβολής από τον εργαζόμενο του ειδικού εντύπου για τα self tests. Κατά την εφαρμογή του μέτρου αυτού οι εργοδότες συνεχίζουν να υποβάλλουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα εφαρμογής του μέτρου, το Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι από 16/10/2021 έχει καταργηθεί η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Επικρατείας «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία» (Β΄2192), όπως ισχύει.

Ως εκ τούτου δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής από τον εργαζόμενο αποτελέσματος self test, με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID - 19 Test (Self/Rapid/PCR)» μέσω εισόδου στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και στη συνέχεια στην Πλατφόρμα Δήλωσης Αποτελεσμάτων COVID-19 Tests στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Μέτρα #Self Test #Τηλεργασία

Best of Internet