Μενού
  • Α-
  • Α+

Γερό «λίφτινγκ» κάνει το υπουργείο Οικονομικών στη φορολοταρία, καθώς από αυτόν τον μήνα αλλάζουν όλα όσα ξέρουμε με τη διαδικασία και τα έπαθλα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την αναπροσαρμογή των κινήτρων και των μπόνους με τα οποία το υπουργείο προσπαθεί να «σπρώξει» κόσμο προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα έπαθλα πλέον θα φτάνουν μέχρι και τα 50.000 ευρώ τον μήνα. Ετσι στη φορολοταρία από αυτόν τον Ιανουάριο τα ποσά που θα διανέμονται στους νικητές αλλάζουν, με τα βραβεία να φτάνουν κλιμακωτά μέχρι και τις 50.000 ενώ κάθε Χριστούγεννα ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 100.000 ευρώ.

Αναλυτικά, από τον Ιανουάριο και για κάθε μηνιαία κλήρωση:

  • 500 τυχεροί θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ. 
  • 70 φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 5.000 ευρώ.
  • 5 φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 20.000 ευρώ.
  • Ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ.
  • Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου κάθε έτους, ένας υπερτυχερός θα κερδίζει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Οι αλλαγές στη διαδικασία - Live θα γίνεται η κλήρωση

Οσον αφορά τη διαδικασία, πλέον οι πολίτες που έχουν χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν. Μάλιστα, η πρόταση που έχει τεθεί επί τάπητος είναι στο νέο πλαίσιο οι λαχνοί για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις πολύτεκνες οικογένειες να τριπλασιάζονται. Επίσης, αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής της κλήρωσης και της δημοσιότητας των αποτελεσμάτων: Οι περισσότεροι φορολογούμενοι σήμερα δεν ξέρουν καν πότε κληρώνει η φορολοταρία. H κλήρωση εφεξής θα μεταδίδεται Live και η ενημέρωση των φορολογουμένων θα είναι άμεση και με ονοματεπώνυμο και όχι με κωδικούς αποδείξεων με ακόμα και πάνω από 10 ψηφία.

Αλλαγές όμως έρχονται και στη σημασία των αποδείξεων – λαχνών στη φορολοταρία. Οι φορολογούμενοι που συγκεντρώνουν αποδείξεις αξίας 40% του εισοδήματός τους θα έχουν περισσότερους λαχνούς σε σχέση με αυτούς που συγκέντρωσαν μικρότερο ποσοστό.

Κίνητρα και μπόνους για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Μέσα στο 2022 θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της έξτρα έκπτωσης έως 5.000 ευρώ στο φορολογητέο εισόδημα σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ενώ οι ιατρικές αποδείξεις θα μετρούν διπλά για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος. Στόχος του οικονομικού επιτελείου και της ΑΑΔΕ, είναι να «χτυπηθεί» η φοροδιαφυγή και μάλιστα κυρίως στους επαγγελματικούς κλάδους που ρέπουν συστηματικά προς αυτή.

Οι κλάδοι αυτοί μεταξύ άλλων θα είναι οι: υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ψυκτικοί, γραφεία τελετών, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι, οικοδομικές εργασόιες, γυμναστήρια και σχολές χορού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA