ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/01/2022 06:49

Νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Τι θα ανακοινωθεί για νοικοκυριά και επιχειρήσεις 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα για την στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Τι θα ανακοινωθεί για νοικοκυριά και επιχειρήσεις 
(Πηγή: Pixabay.com)
Ανάγνωση:

Η ανατιμήσεις ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση φέρνουν νέα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης. Σήμερα στις 10 το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα για την στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη: Υπουργείο Οικονομικών: Προετοιμάζεται για την πρώτη έξοδο στις αγορές

Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή και τα οποία αφορούσαν καταναλωτές και επιχειρήσεις για τον μήνα Δεκέμβριο.

Αυτό που ισχύει σήμερα και είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, είναι η πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για το μήνα Δεκέμβριο και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια και στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Τι ισχύει σήμερα

Συγκεκριμένα για τον μήνα Δεκέμβριο, αυξήθηκε η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, για όλους τους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στη Χαμηλή Τάση. Το ύψος της στήριξης διαμορφώθηκε από 130 ευρώ/MWh, σε 165 ευρώ/MWh για τις πρώτες 300 kWh και η επιδότηση ανέρχονταν πλέον σε 49,5 ευρώ τον μήνα Δεκέμβριο .

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), η στήριξη τον Δεκέμβριο αυξήθηκε σε 185 ευρώ/MWh από 150 ευρώ/MWh και το ύψος της επιδότησης ανήλθε σε 55,5 ευρώ.

Δεύτερον, αυξήθηκε η έκπτωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% το μήνα Δεκέμβριο κάτι που σήμαινε έκπτωση για όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, σε 34 ευρώ ανά θερμική MWh τον Δεκέμβριο.

Οι οικιακοί καταναλωτές είχαν επιπλέον μείωση κατά μέσο όρο 15 ευρώ ανά θερμική MWh από την αναστολή χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Συνολικά η έκπτωση για τα νοικοκυριά διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο σε 49 ευρώ ανά θερμική MWh.

Και τρίτον, όσον αφορά τους αγρότες υπήρξε κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ