Μενού
  • Α-
  • Α+

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον ΦΠΑ και τον λόγο που δεν μπορεί να μειωθεί έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο ομόλογός του στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε αναφέρει πως εξετάζεται το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, δίχως ωστόσο να πει αν θα εφαρμοστεί ή όχι.

Διαβάστε ακόμη: Σταϊκούρας: Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και σε άλλους κλάδους

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Σταϊκούρας, ανέφερε τους λόγους που προς ώρας δεν μπορεί να «προχωρήσει» μία μείωση στον φόρο προστιθέμενης αξίας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως εξετάστηκε ως μέτρο ενάντια στην ακρίβεια.

«Η χώρα έχει το υψηλότερο χρέος και το τρίτο υψηλότερο πρωτογενές έλλειμμα (περίπου 13 δισ. ευρώ) στην Ευρώπη, δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα, βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, η ΕΚΤ αναμένεται να μεταβάλλει τη νομισματική πολιτική και από το 2023 θα επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Kαι προσέθεσε: «Υπό αυτά τα δεδομένα, μέσα Ιανουαρίου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επεκτατική πολιτική και να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό. Όμως, όλα είναι στο τραπέζι προς αξιολόγηση, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA