Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΦΠΑ - Χρήστος Σταϊκούρας: Ο λόγος που δεν μειώνεται ο φόρος

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε πως εξετάστηκε το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε προϊόντα ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, διευκρινίζοντας παράλληλα γιατί δεν μπορίε να εφαρμοστεί

Πηγή: Unsplash
Πηγή: Unsplash

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον ΦΠΑ και τον λόγο που δεν μπορεί να μειωθεί έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο ομόλογός του στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε αναφέρει πως εξετάζεται το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, δίχως ωστόσο να πει αν θα εφαρμοστεί ή όχι.

Διαβάστε ακόμη: Σταϊκούρας: Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και σε άλλους κλάδους

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Σταϊκούρας, ανέφερε τους λόγους που προς ώρας δεν μπορεί να «προχωρήσει» μία μείωση στον φόρο προστιθέμενης αξίας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως εξετάστηκε ως μέτρο ενάντια στην ακρίβεια.

«Η χώρα έχει το υψηλότερο χρέος και το τρίτο υψηλότερο πρωτογενές έλλειμμα (περίπου 13 δισ. ευρώ) στην Ευρώπη, δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα, βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, η ΕΚΤ αναμένεται να μεταβάλλει τη νομισματική πολιτική και από το 2023 θα επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Kαι προσέθεσε: «Υπό αυτά τα δεδομένα, μέσα Ιανουαρίου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επεκτατική πολιτική και να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό. Όμως, όλα είναι στο τραπέζι προς αξιολόγηση, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#φόρος #ΦΠΑ #ανατιμήσεις #Χρήστος Σταϊκούρας #προϋπολογισμός

Best of Internet