Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράταση, έως τις 31 Μαρτίου 2022, στη δυνατότητα ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού, χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συντονισμό με το υπουργείο Οικονομικών. Η απόφαση έρχεται να προστεθεί σε αυτή του υπουργείου Οικονομικών να δοθεί παράταση για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, για όσους έχουν δηλώσει το φόρο έως τις 31 Ιανουαρίου για την μεταβίβαση του ακινήτου.

Διαβάστε ακόμη: ΟΑΕΔ - ΕΦΚΑ - ΟΠΕΚΑ: Οι πληρωμές στους δικαιούχους έως τις 4 Φεβρουαρίου

Η παράταση στη δυνατότητα ολοκλήρωσης της μεταβίβασης των ακινήτων αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους, ανεξάρτητα με τη διαδικασία δήλωσης φόρου και δίνει ανάσα στην αγορά, η οποία έχει μπλοκάρει εξαιτίας της γραφειοκρατίας που χρειάζεται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Στο τραπέζι παραμένει και η υπόθεση της νέας ευκαιρίας σχετικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά, με το υπουργείο Εσωτερικών να εξετάζει ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να απενεργοποιήσει τη νέα ευκαιρία οι ιδιοκτήτες να ρυθμίσουν στους Δήμους τα αδήλωτα τετραγωνικά τους.

Επίσης, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου επισημοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει την περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής, με την πρώτη δόση να καθίσταται πληρωτέα την 30η Ιουνίου 2022. Ταυτόχρονα, παρατείνεται η περίοδος κατά την οποία είναι η δυνατή η εφάπαξ καταβολή του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού, ως και την 31η Μαρτίου 2022.

Ακόμα, με τις διατάξεις της νομοθετείται:

  • Η δυνατότητα οι συνταξιούχοι που έλαβαν αναδρομικά να ρυθμίσουν το φόρο εισοδήματος που προκύπτει σε 48 δόσεις.

     

  • Παράταση έως 15 Φεβρουαρίου για την πληρωμή του φόρου από όσους συνταξιούχους υπέβαλλαν τροποποιητική δήλωση έως τις 31/12/2021 και εκδόθηκε πριν την Πρωτοχρονιά η πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου (η προθεσμία έληγε κανονικά σήμερα).

     

  • Παράταση προθεσμίας καταβολής πρώτης δόσης στην ρύθμιση των χρεών της πανδημίας έως 28 Φεβρουαρίου 2022.

     

  • Παράταση έως 31η Μαρτίου 2022 για μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές αξίες, εφόσον οι σχετικές δηλώσεις υποβλήθηκαν μέχρι την κατά την 31η Δεκεμβρίου 2021.

     

  • Πλήρης απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή πτητικού επιδόματος και λοιπών αντίστοιχων επιδομάτων, καθώς και ειδικής αποζημίωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β. για αεροδιακομιδές.

     

  • Παράταση της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA