Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κύμα ακρίβειας που επηρεάζει άμεσα και τα καύσιμα έχει διαμορφώσει ήδη πολύ υψηλές τιμές με τη βενζίνη ακόμη και στην Αττική να πλησιάζει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ ήδη το έχει ξεπεράσει κατά πολύ στα νησιά. Το ίδιο και στο πετρέλαιο θέρμανσης με τα πρατήρια να δέχονται ολοένα και μικρότερες σε λίτρα παραγγελίες.

Διαβάστε ακόμη: Βενζίνη από... χρυσό: Θα φτάσει τα 2 ευρώ στα αστικά κέντρα και τα 2,20 στα νησιά

«Οι περισσότεροι βάζουν βενζίνη μέχρι 20 ευρώ», λέει η πρόεδρος ένωσης βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα δίνοντας την εικόνα που υπάρχει στα πρατήρια καυσίμων. η εικόνα πάντως πιστοποιείται και μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Ανάπτυξης, e-katanalotis.gr.

Με βάση τα στοιχεία που παρέχονται εκεί, η υψηλότερη τιμή στην Αττική στην 95άρα βενζίνη είναι οριακά κάτω από τα 2 ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,987. Την ίδια στιγμή βέβαια υπάρχουν και πρατήρια που πωλούν ακόμη και κάτω από το 1,4 ευρώ το λίτρο.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, όμως αντίθετα στα νησιά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Στις Κυκλάδες, για παράδειγμα, η ανώτερη τιμή είναι στα 2,25 ευρώ ενώ τιμές πάνω από τα 2 ευρώ συναντά κανείς και στα Δωδεκάνησα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA