ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
02/02/2022 11:16

Βενζίνη: Δραματική η αύξηση των τιμών - «Βάζουν στα ρεζερβουάρ μέχρι 20 ευρώ»

Πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη στα νησιά με το ράλι ακρίβειας στα καύσιμα να συνεχίζεται και τις εκτιμήσεις να μην δείχνουν να πέφτουν οι τιμές είτε στα καύσιμα κίνησης είτε στα θέρμανσης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βενζίνη: Δραματική η αύξηση των τιμών - «Βάζουν στα ρεζερβουάρ μέχρι 20 ευρώ»
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Το κύμα ακρίβειας που επηρεάζει άμεσα και τα καύσιμα έχει διαμορφώσει ήδη πολύ υψηλές τιμές με τη βενζίνη ακόμη και στην Αττική να πλησιάζει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ ήδη το έχει ξεπεράσει κατά πολύ στα νησιά. Το ίδιο και στο πετρέλαιο θέρμανσης με τα πρατήρια να δέχονται ολοένα και μικρότερες σε λίτρα παραγγελίες.

Διαβάστε ακόμη: Βενζίνη από... χρυσό: Θα φτάσει τα 2 ευρώ στα αστικά κέντρα και τα 2,20 στα νησιά

«Οι περισσότεροι βάζουν βενζίνη μέχρι 20 ευρώ», λέει η πρόεδρος ένωσης βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα δίνοντας την εικόνα που υπάρχει στα πρατήρια καυσίμων. η εικόνα πάντως πιστοποιείται και μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Ανάπτυξης, e-katanalotis.gr.

Video Loading...

Με βάση τα στοιχεία που παρέχονται εκεί, η υψηλότερη τιμή στην Αττική στην 95άρα βενζίνη είναι οριακά κάτω από τα 2 ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,987. Την ίδια στιγμή βέβαια υπάρχουν και πρατήρια που πωλούν ακόμη και κάτω από το 1,4 ευρώ το λίτρο.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, όμως αντίθετα στα νησιά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Στις Κυκλάδες, για παράδειγμα, η ανώτερη τιμή είναι στα 2,25 ευρώ ενώ τιμές πάνω από τα 2 ευρώ συναντά κανείς και στα Δωδεκάνησα.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ