Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακρίβεια και ανατιμήσεις προϊόντων είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά εμφανίζονται έντονα προβληματισμένα από την ακρίβεια που έχει κυριαρχήσει στους περισσότερους καταναλωτικούς τομείς, όπως την ενέργεια και τα καύσιμα και βέβαια από τις ανατιμήσεις των προϊόντων με κορυφαία αυτά των σούπερ μάρκετ.

Ετσι, το 39,6% λέει πως αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες, το 37,9% λέει πως δυσκολεύεται αλλά θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, το 15,5% πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ενώ ένα 6,9% πως δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Διαβάστε ακόμη: Συναγερμός για 7 βασικά προϊόντα - Ποια είναι τα τρόφιμα που είναι υπό τον φόβο πλαφόν

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες όφειλες των νοικοκυριών ή τις οφειλές σε διακανονισμό έχει το 25,7% για λογαριασμούς ρεύματος, το 21,2% υποχρεώσεις σε τράπεζες και το 29,5% για ενοίκια.

Αναφορικά με τον πόλεμο και τις «συμπάθειες» των πολιτών το 64,7% έχει θετικά αισθήματα για την Ουκρανία έναντι μόλις 27,8% που βλέπει θετικά τη Ρωσία.

Θετικά συναισθήματα έχουν οι πολίτες και για τη Γαλλία σε ποσοστό 71,9% και για την Ευρωπαική Ένωση σε ποσοστό 51,9% ενώ τα αρνητικά συναισθήματα υπερτερούν για τις ΗΠΑ με 50,9% και για τη Γερμανία με 59,5%. Στο πολιτικό σκέλος και αναφορικά με τον εκλογικό νόμο το 45% είναι κατά της αλλαγής, το 44,2% υπέρ ενώ το 10,8% δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Πιο συγκεκριμένα οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι υπέρ της αλλαγής σε ποσοστό 64,8% και αυτοί του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 51,2%. Αντίθετα κατά της αλλαγής της απλής αναλογικής τάσσονται οι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ κατά 70,3%, του ΣΥΡΙΖΑ κατά 64,8% ενώ όσοι ψήφισαν άλλο κόμματα με ποσοστό 55,1%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA