Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρεμιέρα από σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες, ως και τις 15 του μήνα. Παράλληλα τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν και την Κυριακή 8 Μαΐου με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00. Σύμφωνα με την απόφαση 40002/14-04-2022, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση όσα προβλέπονται από το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013, και επειδή η πρώτη Κυριακή του Μαΐου 2022 συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατέθηκε χρονικά την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.

Διαβάστε ακόμη: Αργίες 2022: Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και των γιορτινών ημερών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν. Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο αλλά και στην πολύπαθη αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές θα εισέρχονται στα καταστήματα με μάσκα, καθώς η υποχρεωτική χρήσης της παραμένει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA