ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/05/2022 13:13

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προχωρά η εξαγορά του ποσοστού των Μπάκου και Καϋμενάκη από τον όμιλο Βαρδινογιάννη

Οι συζητήσεις για τον 30,1% που ανήκει στους δύο επιχειρηματίες έχουν μπει στην τελική ευθεία ενώ έχει ενδιαφέρον αν οι Μπάκος και Καϋμενάκης μετά τη συμφωνία «μπουν» πιο δυνατά στον χώρο των media 

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προχωρά η εξαγορά του ποσοστού των Μπάκου και Καϋμενάκη από τον όμιλο Βαρδινογιάννη
Πηγή: ellaktor.com
Ανάγνωση:

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ώστε να περάσει στον όμιλο Βαρδινογιάννη το ποσοστό 30,1% που ανήκει στους Μπάκο και Καϋμενάκη, της εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Όπως αναφέρει το Insider.gr το τελικό τίμημα μπορεί να ανέλθει ως και τα 180-190 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί θετικά το deal και μεταβιβαστούν οι μετοχές, θα αλλάξουν τα δεδομένα στο εσωτερικό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενώ την ίδια στιγμή οι εξελίξεις θα «ανακατέψει την τράπουλα» στον ευρύτερο τομέα των υποδομών συμπεριλαμβανομένων αυτών της ενέργειας και της διαχείρισης απορριμμάτων,. Παράλληλα, δε, θα μπει τέλος τέλος στη μετοχική διαμάχη μεταξύ Reggeborgh-εφοπλιστών που «κρατάει» από τις αρχές του 2021.

Διαβάστε ακόμη: Ολα για τον πληθωρισμό οι ΗΠΑ: Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά μισή μονάδα - Η μεγαλύτερη αύξηση από το 2000

Οπως αναφέρει στήλη «backstory» οι διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών ήταν συνεχείς και το θέμα έφτασε στην τελική ευθεία και σε ιδιαίτερα λεπτή γραμμή, με την αγορά να αναμένει σύντομα εξελίξεις, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά, αν και εκτιμάται ότι θα έχουμε «λευκό καπνό».

Την ίδια στιγμή, θα έχουν ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις των Μπάκου και Καϋμενάκη, καθώς μένει να φανεί αν οι επιχειρηματίες θα μπουν πιο δυνατά στον χώρο των media και αν κάποια από τα χρήματα που προκύψουν από το deal θα επενδυθούν στα Μέσα.

Το θέμα με το OPEN του Ιβάν Σαββίδη αλλά και των ιστοσελίδων που ανήκουν στον ίδιο, παραμένει ανοικτό και δεν αποκλείεται στα επόμενα 24ωρα, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, να υπάρξουν νέες εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΜΕ OPEN
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ