Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ώστε να περάσει στον όμιλο Βαρδινογιάννη το ποσοστό 30,1% που ανήκει στους Μπάκο και Καϋμενάκη, της εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Όπως αναφέρει το Insider.gr το τελικό τίμημα μπορεί να ανέλθει ως και τα 180-190 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί θετικά το deal και μεταβιβαστούν οι μετοχές, θα αλλάξουν τα δεδομένα στο εσωτερικό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενώ την ίδια στιγμή οι εξελίξεις θα «ανακατέψει την τράπουλα» στον ευρύτερο τομέα των υποδομών συμπεριλαμβανομένων αυτών της ενέργειας και της διαχείρισης απορριμμάτων,. Παράλληλα, δε, θα μπει τέλος τέλος στη μετοχική διαμάχη μεταξύ Reggeborgh-εφοπλιστών που «κρατάει» από τις αρχές του 2021.

Διαβάστε ακόμη: Ολα για τον πληθωρισμό οι ΗΠΑ: Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά μισή μονάδα - Η μεγαλύτερη αύξηση από το 2000

Οπως αναφέρει στήλη «backstory» οι διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών ήταν συνεχείς και το θέμα έφτασε στην τελική ευθεία και σε ιδιαίτερα λεπτή γραμμή, με την αγορά να αναμένει σύντομα εξελίξεις, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά, αν και εκτιμάται ότι θα έχουμε «λευκό καπνό».

Την ίδια στιγμή, θα έχουν ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις των Μπάκου και Καϋμενάκη, καθώς μένει να φανεί αν οι επιχειρηματίες θα μπουν πιο δυνατά στον χώρο των media και αν κάποια από τα χρήματα που προκύψουν από το deal θα επενδυθούν στα Μέσα.

Το θέμα με το OPEN του Ιβάν Σαββίδη αλλά και των ιστοσελίδων που ανήκουν στον ίδιο, παραμένει ανοικτό και δεν αποκλείεται στα επόμενα 24ωρα, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, να υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA