ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/05/2022 15:56

Ταξί: Τελεσίγραφο για νέες αυξήσεις στην ταρίφα - Τα μέτρα

Αρκετοί, όπως επισημαίνει ο ΣΑΤΑ, είναι οι οδηγοί που τραβούν χειρόφρενο στα ταξί τους γιατί «μπαίνουν μέσα» με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο στην περιφέρεια. Τα μέτρα για να αποφευχθούν οι αυξήσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ταξί: Τελεσίγραφο για νέες αυξήσεις στην ταρίφα - Τα μέτρα
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο κλάδος των ταξί ζητεί στήριξη προκειμένου να μην αυξηθούν τα κόμιστρα και η ταρίφα. Η εκτόξευση του κόστους στην ενέργεια και οι διαρκώς αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα έχουν οδηγήσει τους οδηγούς των ταξί να υποβάλουν υπόμνημα στο υπουργείο Μεταφορών, με το οποίο ζητούν να παρθούν μέτρα. Μάλιστα, αρκετοί, όπως επισημαίνει ο ΣΑΤΑ, είναι οι οδηγοί που τραβούν χειρόφρενο στα ταξί τους γιατί «μπαίνουν μέσα» με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο στην περιφέρεια.

Διαβάστε ακόμη: Σουβλάκι: Στα ύψη η τιμή του - Φτάνει πλέον και τα 3,5 ευρώ

Τα μέτρα που ζητούν οι οδηγοί ταξί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, ο κλάδος ζητά:

  • Οικονοµική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχηµα σε κάθε μήνα «για όσο διάστηµα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση».
  • Μείωση του ΦΠΑ στα καύσιµα από το 24% στο 13% για το ίδιο διάστημα που διαρκεί η κρίση, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές των καυσίμων.
  • Μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο.

Προειδοποίηση για αυξήσεις στην ταρίφα των ταξί

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΑΤΑ, «αν η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους απορρίπτει αυτή την πρόταση και επιθυμεί να μετακυλήσει το κόστος της κρίσης στους καταναλωτές, τότε θα πρέπει να προχωρήσει σε μια γενναία αύξηση του κομίστρου αν θέλει να διατηρήσει ζωντανή μια δημόσια υπηρεσία κι ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι η μεταφορά επιβατών».

«Για να είναι αναστρέψιμη η τραγική οικονομική κατάσταση του κλάδου μας», συνεχίζει, «το τιμολόγιο του ταξί πρέπει να διαμορφωθεί ως εξής: Το αντίτιμο πτώσης της σηµαίας θα ανέβει στα 2,5 ευρώ, η µονή ταρίφα στα 0,82 ευρώ, η διπλή ταρίφα στο 1,19 ευρώ, η ελάχιστη χρέωση στα 4 ευρώ και η χρονοχρέωση/ώρα στα 15 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΑΞΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ