Μενού
  • Α-
  • Α+

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες - όχι βίλες) καταγράφονται στους δημοφιλείς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας μας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (10/6 – 13/6). Παράλληλα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο σύνολο σχεδόν των προορισμών, καταγράφεται αύξηση της δυναμικής των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε σχέση με τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Επιπλέον, τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, δεν αφορούν αποκλειστικά εγχώριους ταξιδιώτες, αλλά και αλλοδαπούς, πλέον βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο.

Όσοι συμπολίτες μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν και αυτό το τριήμερο να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα, η Ραφήνα, το Λαύριο, Ανάβυσσος, Βραυρώνα και Νέα Μάκρη. Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 179€ έως 286€. Συγκεκριμένα, στη Ραφήνα κατοικία 44 τμ μισθώνεται προς 240€ για το τριήμερο, στο Πόρτο Ράφτη κατοικία 60τμ προς 276€, στην Αρτέμιδα κατοικία 40τμ προς 276€, στην Αγία Μαρίνα κατοικία 47τμ προς 216€, στην Ανάβυσσο κατοικία 50τμ προς 185€, στη Νέα Μάκρη κατοικία 60τμ προς 218€. Ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας – 120τμ διατίθενται στη Βραυρώνα και στο Λαύριο με συνολικό κόστος μίσθωσης για το τριήμερο 179€ και 286€ αντίστοιχα.

Παράλληλα, όσοι συμπολίτες μας καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και παράλληλα δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από 300€ για το σύνολο των ημέρων διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στη Πελοπόννησο , στη Χαλκιδική αν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά  και στην Εύβοια.

Η Εύβοια, ένας κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, διαθέτει πολλές επιλογές για τους ταξιδιώτες. Στην Αιδηψό κατοικία  45τμ μισθώνεται προς 187€,  στον Άγιο Νικόλαο κατοικία 47τμ προς 212€, στο Λευκαντί κατοικία 55τμ προς 275€  και στη Κάρυστο, κατοικία 60τμ μισθώνεται προς 276€ για τρεις διανυκτερεύσεις. 

Οι προορισμοί της Πελοποννήσου απέχουν από την Αθήνας από 1 έως 3 ώρες οδικώς. Κοντινοί προορισμοί έως 1 – 1,5 ώρα είναι τα παράλια του Ν. Κορινθίας όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 50τμ στο Λέχαιο είναι 180€, το Τολό Αργολίδος όπου το κόστος διαμορφώνεται στα 179€ για κατοικία 40τμ, ενώ σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών είναι τα Σελιανίτικα όπου κατοικία 43τμ μισθώνεται προς 163€ για τρεις διανυκτερεύσεις, στο Ξυλόκαστρο κατοικία 80τμ μισθώνεται προς 189€ . Ενώ στην ίδια χιλιομετρική απόσταση, μπορεί να επισκεφτεί προορισμούς όπως η Νέα Επίδαυρος, η Παλαιά Επίδαυρος και η παραλία Τυρός. 

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στη Χαλκιδική σε απόσταση χιλιομετρική από 60χιλ έως 90χιλ όπως, τη Νέα Ποτιδαία και τα Νέα Μουδανιά .Στα Νέα Μουδανία κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 262€ και στη Νέα Ποτιδαία κατοικία 55τμ προς 200€.

Ενώ σε απόσταση από 100χιλ έως 140χιλ, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως το Πευκοχώρι, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη.  Στο Πευκοχώρι κατοικία 55τμ μισθώνεται προς 258€ , στην Ουρανούπολη κατοικία 35τμ προς 188€ και  στην Ιερισσό κατοικία 45τμ προς 194€ για τρεις διανυκτερεύσεις. 

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, ένας βασικός λόγος επιλογής αυτοτελών διαμερισμάτων ή/και κατοικιών, είναι τόσο η πανδημία του κορoνοϊού που αποφεύγουν τον συνωστισμό, αλλά παράλληλα, ένα αυτοτελές διαμέρισμα ή/και κατοικία διαθέτει όλο τον οικιακό εξοπλισμό για μια οικογένεια. 

Μπορεί για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές 5 ημέρες, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς  και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον, ενώ αν έχει μικρά παιδία, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα αλλά είναι σαφώς περισσότερα. 

Σύμφωνα με τα άνωθεν θα μπορούσα να ισχυριστούμε ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποτελεί «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο «budget» ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που το κόστος ζωής τόσο λόγω του πληθωρισμού αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευτεί. Η δυνατότητα του να μπορείς να φτιάξεις το καφέ σου, να μαγειρέψεις εντός της κατοικίας που διαμένεις, να απασχολήσεις τα παιδία αν είναι μικρά ηλικιακά, σου παρέχει την ευχέρεια εκεί που θα υπολόγιζες ότι δεν μπορείς να κάνεις διακοπές, να μπορείς τελικά να διαμείνεις 2-3 ημέρες.

Οι ενδιαφερόμενοι εκδρομείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βασικός ρυθμιστής του κόστους αλλά και της διαθεσιμότητας, δηλαδή να μπορείς να έχει τη δυνατότητα να επιλέξεις κατοικία σύμφωνα με τις ανάγκες σου αλλά και το πορτοφόλι σου, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσον νωρίτερα σχεδιάσουμε τις μας διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε.   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA