Μενού
  • Α-
  • Α+

Σταγόνα στον ωκεανό είναι για τους οδηγούς η μικρή αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης που καταγράφηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή της βενζίνης πανελλαδικά, κινείται (κατά μέσο όρο) περίπου στα 2,4 ευρώ.

Χθες, ωστόσο, σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, καταγράφηκε και το εξής παράδοξο: Στα πρατήρια καυσίμων στην Αττική παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές της βενζίνης αλλά και ευκαιρίες ακόμα και για... φουλαρισμα του ρεζερβουάρ! Για παράδειγμα, οι τιμές που καταγράφηκαν στο ρεπορτάζ του σταθμού ήταν οι εξης:

  • Αργυρούπολη - 2,26 ευρώ
  • Νέα Φιλαδέλφεια - 2,283 ευρώ
  • Γαλάτσι – 2,498 ευρώ
  • Κερατέα – 2,559 ευρώ

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως υπάρχουν ευκαιρίες για τους οδηγούς οι οποίοι προφανώς και θα πρέπει να κάνουν μια έρευνα αγοράς αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι και προσεκτικοί σχετικά με την ποιότητα του καυσίμου που τοποθετούν στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους!

Fuel Pass 2: Περισσότεροι οι δικαιούχοι και τα λεφτά της επιδότησης

Οι οδηγοί πάντως εξακολουθούν να είναι απελπισμένοι από την εκτόξευση των τιμών, να βάζουν καύσιμα με το... σταγονόμετρο και να επιλέγουν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως η κυβέρνηση σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Fuel Pass 2, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρξει και Fuel Pass 3 (όπως και αντίστοχο Power Pass) από το φθινόπωρο!

Περίπου 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων (σε σύνολο 3,5 εκατομμυρίων) είναι οι δυνητικοί δικαιούχοι του Fuel Pass 2, το οποίο επεκτείνεται για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις, εως και 80 ευρώ θα είναι η επιδότηση για την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ μέχρι και τα 100 ευρώ θα φτάσει το ποσό για τα νησιά.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Ιουλίου και η αίτηση θα γίνει ηλεκτρονικά όπως έγινε και στον προηγούμενο γύρο επιδότησης, με το σύστημα να εντοπίζει αυτόματα εάν κάποιος είναι δικαιούχος και ποιο ποσό αναλογεί σε κάθε ιδιοκτήτη Ι.Χ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα gov.gr με τους κωδικούς προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση και το σύστημα να απαντά αυτόματα για το ποσό που δικαιούνται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA