Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών συνεχίζονται στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr, προκειμένου οι δικαιούχοι να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές τους. Η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Ιουλίου ενώ οι αγορές συσκευών μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Επίσης, έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών συσκευών. 

Διαβάστε ακόμηΡήτρα αναπροσαρμογής: Τέλος έως τον Ιούλιο του 2023 - Τι αλλάζει για τους λογαριασμούς ρεύματος

Η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr, για τις αιτήσεις ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Σήμερα, Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 αιτήσεις μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι με ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0.

Οι αιτήσεις αφορούν είτε ιδιόκτητη, είτε ενοικιασμένη, είτε παραχωρημένη κατοικία, εφόσον:

  1. Αποτελεί την κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία του αιτούντος,
  2. Διαθέτει ενεργή, οικιακή (και μη κοινόχρηστη) παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η ταυτοποίηση της κατοικίας αυτής.

Τι ισχύει για τα ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, ακόμη και αν δεν φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επισημαίνεται ότι ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ψυγείων συμμορφώνεται με την ενεργειακή οδηγία 92/75/22.09.92 που αναφέρεται στον Οδηγό του Προγράμματος και συγκεκριμένα, με το σημείο 5 του άρθρου 1 της οδηγίας αυτής».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA