ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/06/2022 09:57

Power Pass: Τα SOS δύο 24ωρα πριν κλείσει η πλατφόρμα για το επίδομα στο ρεύμα - Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ είναι μέχρι την Πέμπτη, 30 Ιουνίου. Τι πρέπει να προσέξουν όσοι ακόμη δεν έχουν κάνει αιτήσεις για να λάβουν το Power Pass

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Power Pass: Τα SOS δύο 24ωρα πριν κλείσει η πλατφόρμα για το επίδομα στο ρεύμα - Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι
Πηγή: shutterstock, pexels
Ανάγνωση:

Power Pass: 48 ώρες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους όσοι θέλουν να κάνουν αιτήσεις για το Power Pass, το επίδομα δηλαδή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Το επίδομα του Power Pass ξεκινά από 18 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ. Για να μπορέσει όμως κάποιος να λάβει αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την υποβολή της αίτησης.

Διαβάστε ακόμη: ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα μέχρι 1.000 ευρώ σε ανέργους - Οι δικαιούχοι

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ είναι μέχρι την Πέμπτη, 30 Ιουνίου.

Power Pass: Τι πρέπει να προσέξετε στην αίτηση

Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι δικαιούχοι είναι ότι η επιστροφή χρημάτων αφορά μόνο στην πρώτη κατοικία. Επομένως, για τα εξοχικά ή τις δευτερεύουσες κατοικίες οι καταναλωτές δεν θα λάβουν επιδότηση.
Οι φοιτητές θα το λάβουν εφόσον δηλώσουν ως πρώτη κατοικία το σπίτι που διαμένουν.
Όσοι άλλαξαν σπίτι μετά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων πέρσι, τότε όταν κάνουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία για την νέα πρώτη κατοικία τους.
Εκείνοι που δεν έχουν τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομά τους θα πρέπει να ξέρουν ότι για να δοθεί η αποζημίωση θα πρέπει να πιστοποιείται η πρώτη κατοικία από το Ε1.
Το φορολογητέο εισόδημα ενδεχομένως να «παγιδέψει» ορισμένους δικαιούχους. Δεν θα πάρουν επίδομα, όσοι έχουν ετήσιο φορολογικό εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ, το οποίο έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020 και θα αφορά όλες τις πηγές και όχι μόνο τον μισθό, αλλά και από αποζημιώσεις, ενοίκια, κλπ. Επίσης, για τους έγγαμους, πρέπει να επισημανθεί ότι για να πάρουν το επίδομα θα συνυπολογιστούν τα εισοδήματα των συζύγων. Δηλαδή, αν ο ένας έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και ο άλλος 26.000 ευρώ (σύνολο 46.000 ευρώ), τότε δεν μπορούν να κάνουν αίτηση.

Video Loading...

Ποιοι πρέπει να πάνε στην Εφορία

Υπάρχουν πάντως και αυτοί που θα πρέπει πριν κάνουν αίτηση για Power Pass να πάνε στην Εφορία. Αυτό αφορά σε όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν σε άλλη πόλη και καταβάλλουν ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία αλλά και φορολογούμενους που έχουν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.

Κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να δουν άμεσα την φορολογική τους εικόνα, καθώς:

  • θα μπορούν να δουν τα βασικά στοιχεία που έχουν ληφθεί από φορείς τόσο για εισοδήματα (τρέχουσες και αναδρομικές αποδοχές, αγροτικές επιδοτήσεις – ενισχύσεις, μερίσματα, τόκοι, δικαιώματα κ.λπ.), όσο και για δαπάνες (δίδακτρα, δάνεια, δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής κ.ά.) σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα και ξεχωριστά για τον κάθε σύζυγο/μέλος συμφώνου συμβίωσης.
  • συμπληρώνονται σε διακριτούς κωδικούς, τόσο τα κοινά τέκνα, όσο και τα τέκνα κάθε συζύγου ή μέλους συμφώνου συμβίωσης, που δεν έχουν αποκτηθεί από κοινού (μη κοινά τέκνα). Όταν οι γονείς δεν υποβάλλουν από κοινού δήλωση, συμπληρώνεται και ο ΑΦΜ του άλλου γονέα. Επίσης, εκτός από τον ΑΜΚΑ, συμπληρώνεται υποχρεωτικά και ο ΑΦΜ των τέκνων, εφόσον έχει αποκτηθεί. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δώσουν στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία επικοινωνίας τους πριν από την υποβολή της δήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
POWER PASS ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ