Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια μικρή... αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους πολίτες που τα τελευταία 24ωρα γνωρίζουν ότι η σημερινή είναι μέρα πληρωμών για το Power Pass, πολλοί τσεκάρουν κάθε λίγο και λιγάκι στο ΑΤΜ ή στο web banking τους αν έχουν μπει τα χρήματα ή όχι. Με δεδομένο ότι αναρτήθηκαν τα πρώτα εκκαθαριστικά, έφθασε και η ώρα της πληρωμής για τους δικαιούχους της επιδότησης ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, έχουν ήδη σταλεί στην εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ) τα σχετικά στοιχεία και έτσι οι τράπεζες θα αρχίσουν σταδιακά από το απόγευμα (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν από τις 5 και μετά μέχρι το βράδυ) να πιστώνουν τα ποσά. Ωστόσο, τα χρήματα θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς ανάλογα με την τράπεζα του κάθε δικαιούχου. Πηγές του ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώνουν ότι θα πληρωθούν και οι 1,9 εκατ. δικαιούχοι μέχρι σήμερα το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για Power Pass: Αποκαθιστούμε μία αδικία – Υψώνουμε ανάχωμα που προφανώς θα το ήθελα μεγαλύτερο

 

Οσοι δεν έχουν λάβει το ενημερωτικό e-mail για την ανάρτηση του εκκαθαριστικού θα πρέπει να μπουν στη  διεύθυνση vouchers.gov.gr/powerpass και να ενημερωθούν για την κατάσταση της αίτησής τους και να δουν το ποσό της επιδότησης που θα λάβουν. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα και από αυτά, αναρτώνται ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν από το απόγευμα, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Τα υπόλοιπα μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Σχεδόν, 3 εκατ. αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο gov.gr για το Power Pass και ύστερα από εκκαθάριση, οι πληρωμές ξεκινούν σήμερα. Όσοι λοιπόν δεν πληρωθούν σήμερα δεν χρειάζεται να... αγχωθούν, ούτε να κάνουν κάτι καθώς για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Όπως και να έχει, ο δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει. Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Τι ισχύει με τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν Ιούνιο 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι για ορισμένους καταναλωτές εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η κυβέρνηση προχώρησε σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA