Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2022 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου στο «Εξοικονομώ 2021» όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η προθεσμία εξέπνεε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου, και πλέον παίρνει παράταση 110 ημερών. Σημειώνεται πως από τις 87.578 αιτήσεις που κατατέθηκαν αρχικά οι 40.145 κατατάσσονται ως «καταρχήν επιλέξιμες» και οι 47.433 ως «επιλαχούσες». Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση της 3ης τροποποίησης της προκήρυξης του προγράμματος "Εξοικονομώ 2021", με σκοπό τη βελτίωση σημείων και όρων του Οδηγού εφαρμογής και των παραρτημάτων του. Στην τροποποίηση προβλέπεται μεταβολή της προθεσμίας υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία πλέον θα ανέρχεται σε 110 ημέρες. Συνεπώς, η προθεσμία υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις αιτήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως καταρχήν επιλέξιμες και λήγουν σήμερα, 19 Ιουλίου 2022, παρατείνεται έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2022. Αναλυτικά οι αλλαγές θα αποτυπώνονται στην υπό έκδοση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του προγράμματος».

Διαβάστε ακόμη: Power Pass: Νέες πληρωμές μέσα στην εβδομάδα - Η διαδικασία για τους λογαριασμούς του Ιουνίου

Σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), ήδη στο διάστημα από 20/5 δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι έχουν συμπληρώσει ψηφιακά τα δικαιολογητικά υπαγωγής και την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, η οποία είναι απαραίτητη για τον έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων νομιμότητας, χρήσης, επιφανείας και παλαιότητας του ακινήτου – και εν τέλει για την κατάταξη των αιτήσεων. Τονίζεται ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των αιτήσεων (πλην ειδικών περιπτώσεων και πρόσφατης απόκτησης) ο έλεγχος των δικαιολογητικών, των στοιχείων και η αξιολόγηση – κατάταξη γίνεται αυτόματα και ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα.

Ωστόσο, παρά το διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό της ολοκλήρωσης διαδικασιών από ενδιαφερόμενους και τους συμβούλους τους, εκκρεμούν ακόμη πολλές χιλιάδες αρχικά επιλέξιμων αιτήσεων για συμπλήρωση δικαιολογητικών και ΗΤΚ. Όσοι δεν συμπληρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και Ηλεκτρονική Ταυτότητα εντός της προθεσμίας διακινδυνεύουν να μην ενταχθούν στους Προσωρινούς Πίνακες Επιλέξιμων – Επιλαχουσών αιτήσεων που θα εκδοθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος και αντιθέτως να καταταγούν στους πίνακες Απορριπτέων αιτήσεων.

Το διάστημα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας θεωρείται κρίσιμο για την ολοκλήρωση των εκκρεμών αιτήσεων και καλούνται όλοι να συμβάλλουν στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών που τους αφορούν, ώστε να υπάρξουν γρήγορα τα οριστικά αποτελέσματα και να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διαδικασία και η ένταξη των προτάσεων, ώστε να γίνει μια ώρα αρχύτερα, ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα η χρηματοδότηση των έργων και η λήψη της προκαταβολής της ενίσχυσης για τους δικαιούχους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA