ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/07/2022 14:05

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Πώς θα γίνει η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος - Ποιοι είναι δικαιούχοι

Σε εφαρμογή βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά» καθώς μέσα από την πλατφόρμα kinoumeilektrika2.gov.gr οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλον αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κινούμαι Ηλεκτρικά: Πώς θα γίνει η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος - Ποιοι είναι δικαιούχοι
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 (Πηγή: Ford)
Ανάγνωση:

Σε εφαρμογή βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά» καθώς μέσα από την πλατφόρμα kinoumeilektrika2.gov.gr οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλον αιτήσεις ώστε να λάβουν την επιδότηση που παρέχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Το ποσοστό επιδότησης για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τα φυσικά πρόσωπα είναι 30 % επί της λιανικής τιμής προ φόρων, με μέγιστο ποσό επιδότησης τις 8.000 ευρώ ενώ παρέχεται επιπλέον επιδότηση 1000 ευρώ αν η αγορά συνοδεύεται με απόσυρση και άλλα 500 ευρώ για αγορά έξυπνου φορτιστή. Συνεπώς το μέγιστο ποσό της επιδότησης για φυσικά πρόσωπα μπορεί να φθάσει μέχρι 9.500 ευρώ.

Οι επιδοτήσεις για τα φυσικά πρόσωπα είναι:

  • έως 40% και με μέγιστο ποσό τις 3.000€ για την αγορά δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως L7e (επαγγελματικά ηλεκτρικά τρίκυκλα και τα μικροαυτοκίνητα).
  • έως 30% και με μέγιστο ποσό επιδότησης 800€ για την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων κατηγορίας L1e έως L4e
  • 40% για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με μέγιστο ποσό επιδότησης 800€.

Σύμφωνα με το Υπουργείο:

  • Το φυσικό πρόσωπο μπορεί να μεταπωλήσει το όχημα, που θα αποκτήσει με επιδότηση μετά από την παρέλευση ενός έτους και η εταιρία μετά την παρέλευση δυο ετών.
  • Κάθε ΑΦΜ δικαιούται να κάνει μια αίτηση είτε ως φυσικό πρόσωπο μόνο είτε ως εταιρία μόνο.
  • To οικολογικό bonus υπολογίζεται επί της τιμής έκδοσης του βασικού μοντέλου και δεν συμπεριλαμβάνεται επιπλέον εξοπλισμός, αξεσουάρ κλπ.

Για να γίνει αποδεκτή η υποβολή της αίτησης καταβολής οικολογικού bonus μέσω του προγράμματος, θα πρέπει να ζητήσετε από την αντιπροσωπεία να σας παραδίδει μια επίσημη προσφορά, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται η Λιανική Τιμή Προ Φόρων της βασικής έκδοσης του μοντέλου. Εφόσον επιλέξετε επιπλέον εξοπλισμό πέραν του εργοστασιακού, θα πρέπει αυτός να αναγράφεται διακριτά ή και καθόλου στην προσφορά.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ερωταπαντήσεις για το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ