Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για τις επιταγές αγοράς βιβλίων έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης, 18 Αυγούστου, άνοιξε η πλατφόρμα και θα παραμείνει στον «αέρα» μέχρι τις 25.08.2022 και ώρα 23:59. Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν είσοδο από την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, είτε με τον λογαριασμό που έχουν δημιουργήσει είτε μέσω της ΑΑΔΕ, με τους κωδικούς του taxisnet.

Διαβάστε ακόμη: Επιταγές βιβλίων 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

  • ασφαλισμένοι που το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες: 

- από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων  ή /και

- από τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και 

- από τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και 

- από τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012

  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA