ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/08/2022 16:37

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιβάρυνση η υποβολή για νομικά πρόσωπα μετά τη λήξη της προθεσμίας

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αμέσως μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία της εφαρμογής, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και καταβολής του φόρου ή των δύο πρώτων δόσεών του, χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιβάρυνση η υποβολή για νομικά πρόσωπα μετά τη λήξη της προθεσμίας
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Επιπλέον χρόνος δίνεται στις επιχειρήσεις εκείνες που δεν κατάφεραν λόγω τεχνικής αδυναμίας που έχει παρουσιαστεί από τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, να υποβάλουν φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αμέσως μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία της εφαρμογής, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και καταβολής του φόρου ή των δύο πρώτων δόσεών του, χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί επεκτείνοντας την καταληκτική ημερομηνία για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της τεχνικής αδυναμίας.

Η παραπάνω δυνατότητα αφορά τα νομικά πρόσωπα:

  • που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έτους 2021,
  • που θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έτους 2021, εντός του χρόνου που θα καθοριστεί με τη σχετική κοινή απόφαση υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ, για τον φόρο που θα προκύψει από τις δηλώσεις αυτές.
Video Loading...

Επισημαίνεται ότι, μέχρι την εμφάνιση της τεχνικής αδυναμίας, στην εφαρμογή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων είχαν υποβληθεί 265.140 δηλώσεις, σχεδόν 3.000 περισσότερες από την αντίστοιχη προτελευταία ημέρα εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2020.

Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν θα υπάρξει παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Πάντως, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεν υπάρχουν σκέψεις για νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η διαδικασία σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχει υποβληθεί η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων (6,2 εκατ.). Όπως τόνισε, έχουν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις στις φορολογικές δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ