Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπαράζ ανατιμήσεων και στο κρέας σημειώνεται τον τελευταίο χρόνο. Μοσχάρι, χοιρινό, αρνί ακριβαίνουν συνεχώς στη «σκιά» της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του μοσχαριού που τον Οκτώβριο του 2021 πωλούνταν για 10,50 και πλέον πωλείται για 13,50 ευρώ. Οι καταναλωτές για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές έχουν μειώσει τις αγορές τους, σύμφωνα με τους εμπόρους. 

Διαβάστε ακόμη: Σκυλακάκης: Στο τέλος του μήνα η απόφαση για επιδότηση στο Diesel

Αναλυτικά οι τιμές στα κρέατα σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA: 

  • Κοτόπουλο: Οκτώβριος 2021; 3,20 ευρώ - Οκτώβριος 2022: 4,40 ευρώ 
  • Χοιρινό: Οκτώβριος 2021: 5,80 ευρώ  - Οκτώβριος 2022: 7,90 ευρώ 
  • Χοιρινός λαιμός: Οκτώβριος 2021: 5,20 ευρώ  - Οκτώβριος 2022: 6,70 ευρώ 
  • Αρνί: Οκτώβριος 2021: 9 ευρώ  - Οκτώβριος 2022: 13 ευρώ 
  • Παϊδάκια: 17 ευρώ τον Οκτώβριο του 2022 

Οι ανατιμήσεις στο μοσχάρι το 2022: 

  • 29 Σεπτεμβρίου: 13 ευρώ το κιλό
  • 6 Οκτωβρίου: 13,10 ευρώ το κιλό
  • 13 Οκτωβρίου: 13,30 ευρώ το κιλό
  • 20 Οκτωβρίου: 13,50 ευρώ το κιλό

Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι ανατιμήσεις στο εισαγόμενο μοσχάρι ενώ υπολογίζεται πως κάθε εβδομάδα η τιμή ανεβαίνει 10 με 20 λεπτά. Επίσης στο χοιρινό η τιμή κάθε εβδομάδα ανεβαίνει 10 - 20 λεπτά. Σύμφωνα με τον ALPHA, η τελική τιμή στα κρέατα που πληρώνει ο καταναλωτής οφείλεται:

  1. Αύξηση τιμής ζωοτροφών 
  2. Αύξηση κόστους ενέργειας για τους κτηνοτρόφους 
  3. Αύξηση κόστους μεταφορικών 
  4. Αύξηση λειτουργικών εξόδων κρεοπωλείων 
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA