Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ανάμεικτες αντιδράσεις αλλά και πολλές παρανοήσεις το «καλάθι του νοικοκυριού» μπήκε στη ζωή των καταναλωτών. Στα επόμενα καλάθια πάντως για να μειωθούν οι αντιδράσεις αναμένεται να μπαίνει και η τιμή προ καλαθιού. Όσοι είχαν επενδύσει στην ελπίδα πως το καλάθι θα σημάνει μείωση τιμών απογοητεύτηκαν όπως και όσοι πίστεψαν πως τα σούπερ μάρκετ θα υποχρεώνονταν να βάλουν τα φτηνότερα προϊόντα στο καλάθι ή μονό επώνυμα προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη: Κώστας Σκρέκας: «Φορολογούμε αναδρομικά τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ενέργειας»

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ακόμη και μέσα στο πλαίσιο του καλαθιού, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν έρευνα, καθώς τα ίδια προϊόντα μπορούν να βρεθούν φθηνότερα ή ακριβότερα σε διαφορετικά σούπερ μάρκετ. Σε έρευνα του MEGA, 21 βασικά προϊόντα από το «καλάθι του νοικοκυριού» βρέθηκαν σε ένα σούπερ μάρκετ με 51 ευρώ σε άλλο μεγάλο σούπερ μάρκετ με 61,44 ευρώ και σε ένα τρίτο με 64,24 ευρώ. Πρόκειται για το ίδιο προϊόν, σε διαφορετικά σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, το ρύζι που είναι προϊόν που εντάσσεται στο «καλάθι του νοικοκυριού», τα 500 γραμμάρια μπορεί να βρεθεί από 0,79€ έως 0,92€, το ψωμί του τοστ 340γρ. από 0,64€ έως 0,99€ και το σαμπουάν 360ml από 2,88€ έως 4,89€.

Δείτε το καλάθι του νοικοκυριού ανά σούπερ μάρκετ

ΑΒ Βασιλόπουλος    

Bazaar

Γαλαξίας

e-fresh

Discount Markt

Κρητικός

Lidl

Μασούτης

Market In

My Market

Σκλαβενίτης

Synka

Χαλκιαδάκης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA