Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι παράδοξο το πώς μερικές φορές ο χρόνος αποδεικνύει ότι αξία δεν έχουν μόνο τα ακριβά ρολόγια. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά αλλά στην ιστορία που κουβαλούν μαζί τους, τους ανθρώπους στον καρπό των οποίων φορέθηκαν και τις ιστορικές στιγμές που μέτρησαν οι δείκτες τους. Μια τέτοια περίπτωση έρχεται τώρα να αποτελέσει μέρος της φιλανθρωπικής δημοπρασίας «Once Upon A Time» του οίκου Rago/Wright, που πραγματοποιείται σήμερα 30 Νοεμβρίου στο Σικάγο. Ο λόγος για ένα απλό Swatch το οποίο ωστόσο κοσμούσε για χρόνια το αριστερό χέρι του Πάπα Φραγκίσκου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος προσφέρει ένα μοναδικό δώρο σε οποιαδήποτε φιλανθρωπική οργάνωση των ΗΠΑ. Το ρολόι Swatch (Swatch ref. SR1130SW-GB743 ) με άσπρο καντράν, μαύρη πλαστική κάσα και αντίστοιχο λουράκι συνοδεύεται και από μια επιστολή γνησιότητας από τον προσωπικό γραμματέα της Αυτού Αγιότητας, Πατέρα Fabio Salernon προς το Ίδρυμα Υποτροφιών Brian LaViolette το οποίο θα ωφεληθεί από τα έσοδα της δημοπρασίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ενεργητικό του ιδρύματος Brian LaViolette περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής 1.058 υποτροφίες σε άξιους φοιτητές σε όλο τον κόσμο. Το «ιερό» ρολόι χειρός 34 χιλιοστών του Πάπα Φραγκίσκου είναι αναμφίβολα το αποκορύφωμα της δημοπρασίας, και σύμφωνα με τους εκτιμητές του οίκου Rago/Wright θα μπορούσε να φτάσει σε τελική τιμή τα 100.000 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA