Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να εκκινήσει η διαδικασία διαμόρφωσης του νέου κατώτατου μισθού, προκειμένου Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι να καταλήξουν στο νέο αυξημένο ποσό του που θα ισχύσει νωρίτερα, δηλαδή από την 1η Απριλίου 2023.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιλογή να γίνει η αύξηση του κατώτερου μισθού ένα μήνα νωρίτερα, δεν έχει σχέση με τις εκλογές. «Θέλω να το αποσαφηνίσω. Η επιλογή να έρθει ένα μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος (που εργάζεται με τον κατώτατο) στον τουριστικό κλάδο».
Διαβάστε περισσότερα στο Insider
- «Αντώνη αγάπη μου, πάρε με από εδώ»: Ο περιβόητος Αντώνης εμφανίστηκε 20 χρόνια μετά
- Ο αθόρυβος κίνδυνος του ραδονίου: Πώς το μετράμε στο σπίτι - Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις
- Σενάριο επιστροφής της Ελένης Τσολάκη στο Open - Η ανοιχτή πόρτα και οι συζητήσεις
- «Στο βασίλειο της Κλειώς δεν υπάρχει Peanut»: Τον νέο ένοικο του Μαξίμου παρουσίασε ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.