Το Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εισήγαγε ρύθμιση αναφορικά με τα έξοδα για κηδείες δημοσία δαπάνη, όπως οι τελετές για τα θύματα από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή οποία τα έξοδα κηδείας προσώπων που κηδεύονται δημοσία δαπάνη -μετά την έκδοση κοινής απόφασης των συναρμόδιων υπουργών- είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.
Οπως χαρακτηριστικά συμπληρώνει η σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
Παράλληλη, γνωστοποιείται επίσης ότι χθες δημοσιεύθηκε η Κοινή Απόφαση (ΦΕΚ Β’1309/6.3.2023) με την οποία ορίζεται ότι το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ.
- Τζένιφερ Λόπεζ: Φωτογραφήθηκε με pin up λευκά εσώρουχα και προκάλεσε παραλήρημα - «Αβάσταχτη τελειότητα»
- Απίθανο σκηνικό στον ΣΚΑΪ: Ρεπόρτερ δίνει το instagram του «στον αέρα» - «Λευτέρης στα λατινικά»
- Τουρίστας στο TikTok μαγεύεται από σταθμό μετρό στην Αθήνα αλλά δεν γλιτώνει από τα σχόλια των Ελλήνων
- Ξεσπά η Ανθή Βούλγαρη: Οι εικόνες με τα άλογα στη Λέσβο που προκάλεσαν την αντίδρασή της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.