Μενού
logariamos-reymatos
Λογαριασμός ρεύματος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στους 1,2 εκατ. αναμένεται να ανέλθουν οι επωφελούμενοι καταναλωτές που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα και θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας. Αφορά του ενεργειακά ευάλωτους και το μέγιστο ποσό που θα μπορεί να λάβει ο κάθε δικαιούχος ανέρχεται στα 480 ευρώ το τρίμηνο.

Η ενίσχυση είναι 60 ευρώ το μήνα, όση δηλαδή και για το επίδομα για τις άλλες μορφές θέρμανσης ανά μήνα, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, θα κάνουν αίτηση και θα βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς του ρεύματος ως μείωση.

«Αυτοί που θερμαίνονται με ηλεκτρικό είναι οι μισοί καταναλωτές» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, συμπληρώνοντας πως: «δίνουμε έκτακτη ενίσχυση στους ενεργειακά ευάλωτους. Η κυβέρνηση θα ενισχύσει για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου. Είναι 1,2 εκατ. οι πιθανοί επωφελούμενοι, με βάση τις "θερμοημέρες". Δικαιούχοι είναι όσοι καλύπτουν τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης και δεν επιδοτούνται για άλλο καύσιμο». «Ισχύουν τα κριτήρια επιδόματας θέρμανσης αφαιρουμένων όσων παίρνουν επίδομα θέρμανσης και όσων είναι σε κοινωνικό τιμολόγιο, Α, Β και Γ» προσέθεσε.

Αλλαγές θα σημειωθούν και στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς τελειώνουν οι οριζόντιες επιδοτήσεις. Θα υπάρξει νέο τιμολόγιο και θα πρέπει οι πάροιχοι να ανακοινώνουν στην αρχή κάθε μήνα τις τιμές χρέωσης.

Επιπλέον θα υπάρξει και νέο ειδικό οικιακό τιμολόγιο, που θα φορά πολύτεκνες οικογένειες. Τέλος,  μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Σκυλακάκης για τους κακοπληρωτές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA