ΠΑΙΔΕΙΑ
06/05/2021 17:13

Κολέγια και δομές επαγγελματικής κατάρτισης: Ανοιχτά από τις 17 Μαΐου

Ανοίγουν ξανά από τις 17 Μαΐου δομές επαγγελματικής κατάρτισης και κολέγια - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Κολέγια και δομές επαγγελματικής κατάρτισης: Ανοιχτά από τις 17 Μαΐου
Κολέγια και δομές επαγγελματικής κατάρτισης: Ανοιχτά από τις 17 Μαΐου
Ανάγνωση:

Με απαραίτητη τη διενέργεια self test για τον κορονοϊό ξεκινούν από τις 17 Μαΐου συγκεκριμένες λειτουργίες των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης (ΕΕΚΔΒΜ) και των Κολεγίων, μετά από τη θετική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κρίνεται ως απαραίτητη η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.

Στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ θα διεξάγονται τόσο τα εργαστηριακά μαθήματα με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, εντός των εργαστηριακών χώρων, όσο και η πρακτική άσκηση. Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αρχίζει και πάλι η δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργία του Α’ και Β’ κύκλου. Επίσης, ξεκινάει με φυσική παρουσία το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

Στα Κολέγια ξεκινούν οι εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις στο ίδιο πλαίσιο και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται και για τα Πανεπιστήμια.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ